| retete noi si vechi...sau de la noi | |
|
|
|
Autor | Mesaj |
---|
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: retete noi si vechi...sau de la noi Lun Feb 02, 2009 10:04 pm | |
| asteptam sugestii si de ce nu...retete de mancaruri | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:15 am | |
| Am eu ceva cu, ce-i drept multe calorii | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:17 am | |
| cam multe calorii,dar este super delicioasa,sunt fan | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:18 am | |
| - Nicole a scris:
- cam multe calorii,dar este super delicioasa,sunt fan
Dar ce multa munca e... | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:19 am | |
| Salata de cruditati 2 mere 1 morcov 1 ridiche neagra 1 jumatate radacina de patrunjel 1 telina 1/2 lamaie 1 pahar de maioneza amestecata cu mustar fin sare Se curata de coaja merele, morcovul, ridichea, telina si patrunjelul, se spala, se zvanta intr-un prosop, apoi se dau prin razatoarea mare si se pun intr-un castron. Se amesteca usor, se condimenteaza cu sare, dupa gust, se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa la macerat o ora. Se amesteca apoi cu maioneza si se serveste cu felii de paine prajita. Salata se poate condimenta cu rondele de ceapa verde, iar pentru decor se pot folosi frunze de patrunjel Sper ca este mai pe placul vostru | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:20 am | |
| va dau si eu reteta mea...fara poze luni+marti-crenwursti fierti marti + miercuri-branza,cascaval...goale joi+vineri-legume+fructe...goaleeeeeeee si duminicaaaaaaaaaaaaaaaaaa gratar de pui...tot gol POFTA BUNA!@ | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:21 am | |
| dar ce faci tu aici mai ? cura de slabire ? atunci i-al si pe al meu sot ca face in curind 100 | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:21 am | |
| da ,pe toate le mananci goale :twisted: | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:22 am | |
| lasa ca e bine fara piine, slabeste repede | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:23 am | |
| dar ai grija , sa cumperi totul de la piata...fructe , legume...
cunosc pe cineva, care a renuntat la paine, insa n-a slabit , pt ca se aproviziona din market...toate umflate artificial, cu chimicale...si, la final, s-a trezit ca s-a chinuit degeaba. | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:23 am | |
| da,asa este ,cele din supermarket sunt imbunatatite cu tot soiu de chimicale,arata bine la exterior si in rest nimic | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:24 am | |
| da, si nu e poveste, ...e o cunostinta apropiata care tocmai ce-a trecut prin asta...
asa ca melo...mult succes la piata...
parca o si vad alergand de la o taraba la alta cu o multime de sacose dupa ea... | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:24 am | |
| eu oricum legumele si fructele le iau de la piata,au gust si imi place sa merg in piata si sa cumpar | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:25 am | |
| Si eu o vad pe Melo alergind printre tarabe sa caute legume cu gauri. Se spune ca acelea sint naturale ca pot trai viermisorii prin ele... deci Melo , pe cele urite sa le alegi | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:26 am | |
| ce tare esti adri hai ca ma facusi sa rad cu gaurile,ea cred ca ,cauta vreo gaura neagra | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:27 am | |
| Pai vad ca nu mai apare ...deci sigur e plecata dupa gauri...in legume bineinteles | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:28 am | |
| - Bibi a scris:
- Pai vad ca nu mai apare ...deci sigur e plecata dupa gauri...in legume bineinteles
da ,dupa gauri in pantaloni,da lasa ca-si face ea aparitia :twisted: | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:28 am | |
| mah! de ce vb in lipsa unui om muncit si chinuit? azi n-am fost la piata ca am fost in zilele"branzei" maine alerg dupa legume si fructe gaunoase | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| |
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:33 am | |
| Asta am gatit eu aseara... Ei ? va place ? | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:34 am | |
| ce foame mi s-a facut adri,ce de bunatati | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:34 am | |
| Nicole, tu gatesti ? chiar nu stiu | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:35 am | |
| | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:36 am | |
| eu m-am obisnuit si cu spalatul vaselor si acum nu mai e nici o problema mi-ar place insa sa imi mai gateasca altcineva si mie... sper sa o pot aduce pe mama de sarbatori si atunci o sa maninc si mincare gatita de altcineva... | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:36 am | |
| - Bibi a scris:
- eu m-am obisnuit si cu spalatul vaselor si acum nu mai e nici o problema
mi-ar place insa sa imi mai gateasca altcineva si mie... sper sa o pot aduce pe mama de sarbatori si atunci o sa maninc si mincare gatita de altcineva... eu stiu cat de bine este sa fie mama langa tine si sa te ajute in toate,in privinta asta am fost norocoasa | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:37 am | |
| Si eu pina la 34 de ani am stat cu mama... | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| |
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:38 am | |
| Asa este am fost o fericita Nu m-am luptat cu greutatile ... | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:39 am | |
| PUI CU SMANTANA
Ingrediente: 1 kg. piept de pui dezosat, 2 cepe mari, o capatana usturoi, 500 gr. smantana groasa, sare, piper alb, Delikat
Mod de preparare: Pieptul de pui se taie fasii. Ceapa si usturoiul se toaca marunt.
Intr-o tigaie se caleste ceapa cu usturoiul si cand devin aurii se adauga puiul.
Cand sunt gata, se adauga smantana, sare, piper si Delikat. Se mai fierbe 10 minute. Se serveste pe pat de orez. | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:43 am | |
| SPAGHETTI CARBONARA
Ingrediente: 250-400 gr. sunca bacon (sau kaizer romanesc, dar sa nu fie foarte gras), o lingurita de usturoi pisat, piper negru proaspat macinat, sare, busuioc praf, 4 oua mari, batute bine cu telul o ceasca de brinza parmezan proaspat ras (Parmigiana-Reggiano), o lingurita de patrunjel verde, tocat foarte fin, o cutie de spaghete de 500 gr., fierte "al dente"
Mod de preparare: Prepararea sosului: intr-o tigaie mare, incinsa, se pun bucatelele de bacon, dupa ce in prealabil au fost taiate (nu foarte marunt, cam de 1 cm latime si 4 mm grosime). Se prajesc bine de tot pina devin crocante (aproximativ 6-8 minute). Se scot bucatelele de bacon si se asaza pe un prosop de hirtie pentru a se absorbi grasimea adiacenta. Grasimea din tigaie se scurge, pastrind insa aproximativ 3 lingurite de grasime. Se adauga usturoiul pisat si piper dupa gust si se soteaza usturoiul pentru aproximativ 45 de secunde, pina cind se "aureste".
Se ia tigaia de pe foc, se adauga baconul prajit, si pastele fierte "al dente" si se mai adauga un pic de piper, sare si se tine pe foc inca 1 minut.
Ouale, batute bine intr-un bol, impreuna cu un praf de sare, se adauga peste acest amestec fierbinte, dar in prealabil tigaia se ia de pe foc. Cand se adauga ouale, se amesteca incontinuu, pina cind ouale se lipesc pe paste si se intaresc. Se adauga brinza proaspat rasa (parmezanul) si se amesteca bine.
Fierberea spaghetelor "al dente": se pune la fiert apa cu sare si cu un cubulet de unt (la 100 gr. spaghete, cel putin 1 litru de apa).
Cind apa fierbe (da in clocot) se adauga spaghetele, avind grija ca pe masura ce se inmoaie, sa intre in apa toata cantinatea de spaghete. Nu se fierb mai mult de 10 minute. Se gusta spaghetele ... atunci cind este fiarta astfel incat nu se sfarima, dar nici nu mai are un miez de pasta nefiarta la mijloc, se cheama ca sunt fierte "al dente".
Se serveste in castronele (nicidecum in farfurii) si se presara patrunjel verde tocat foarte fin pe deasupra. | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:45 am | |
| Cand eram inca la inceputul aventurii mele culinare ma enervau la culme retetele de genul “puneti faina cat cuprinde”, “puneti o priza de sare” etc. Simteam ca sunt retete pentru gospodinele perfecte si ca eu, incepatoarea, nu aveam ce cauta printre ele. Noroc cu mama si buni, care m-au luminat intr-ale masurilor si nu am mai avut probleme cu masurarea ingredientelor. Ca sa va ajut si pe voi, m-am gandit sa va scriu despre ce inseamna anumiti “termeni culinari in ale masuratorii”. Pentru inceput, cand zicem “faina cat cuprinde”, sau “faina cata cere compozitia”, inseamna ca punem faina in ploaie, treptat. De exemplu, la aluatul de taietei, folosesti 10 oua si faina cata ia. Adica pui intai faina cat sa obtii o pasta moale, apoi incepi sa pui faina in ploaie, putina cate putina, framantand de fiecare data pana la omogenizare. Incetul cu incetul, aluatul va capata tinuta si la un moment dat, efectiv nu va mai primi faina in compozitie. Vei vedea ca eun a;iat elastic, care nu se lipeste de maini, si degeaba mai pui faina, ca nu isi mai schimba consistenta. Inseamna ca atunci ai pus faina “cata cuprinde” Cand spunem “o priza de sare” sau “un praf de sare” ( a pinch of salt in retetele straine) inseamna ca vorbim de cantitatea pe care o prindem intre doua-trei degete, de aici si termenul de “priza”. Aceasta expresie se foloseste si in cazul altor condimente, nu doar pentru sare. Din aceeasi categorie face parte si expresia “un varf de cutit de sare” si inseama ad litteram sa iei putina sare pe varful unul cutit (in general cutitul de uns, cel cu varful rotund) si sa o pui in mancare. Drojdia si problemele ei (fresh yeast, dry yeast)…de obicei, in retetele de cozonac din caietul bunicii sau in cartile vechi de bucate, nu se dadeau cantitati pentru drojdie, ci se spunea pur si simplu “drojdie cat o nuca”. Cum mai nou cantarim totul la spranceana, e bine de stiut ca ca drojdie cat o nuca inseamna 50 gr, adica exact un cubulet de drojdie proaspata, asa cum o gasim la hypermarket. 50 gr de drojdie uscata sunt suficiente pentru 1 kg de faina. Daca nu gasiti drojdie proaspata ci doar uscata, ea se vinde la pliculete de 7 gr, care sunt suficiente pentru 500 gr de faina. Asa ca, 50 gr de drojdie proaspata (adica drojdie cat o nuca) echivaleaza cu 2 pliculete de drojdie uscata. In retetele de ciorbe, in special ciorbe albe, bogate, veti gasi foarte des expresia “un pumn de orez” (a handful of rice) Ei bine, bagati mana in punga de orez, scoateti o mana buna si asta e cantitatea ideala pentru o oala mare de ciorba. Daca vreti sa gatiti cu stil, atunci sa stiti ca un pumn de orez inseamna 3-4 linguri bune de orez, sau o cescuta de cafea cu varf. Linguri vs Cani vs Grame. Aici e o alta problema, pentru ca unele retete sunt in grame, altele in linguri. Ca sa va fie mai simplu sa va descurcati, v-am facut o lista. Faina - o lingurita = 3 gr (a teaspoon) - o lingura rasa = 15 gr - o lingura cu varf = 25 gr (a table spoon) - o cana (in retetele americane “one cup”) = 150 gr (one cup) Zahar - o lingurita = 5 gr - o lingura = 30 gr - o cana = 200 gr - o ceasca de cafea = 120 gr Lapte - o lingura = 20 ml - o ceasca de cafea = 55 ml - o cana = 250 ml Apa - o lingurita = 5 ml - o lingura = 20 ml - o ceasca de cafea = 120 ml - o cana = 200 ml Sper ca v-am fost cat de cat de ajutor cu postul asta... SPOR LA MASURAT! Sa faceti numai retete minunate teo's kitchen | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:45 am | |
| fac si eu o carbonara de te lingi pe bot... | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:46 am | |
| auuuu ce-mi place,numai de asta as manca si spaghette cu spanac :bounce: | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:47 am | |
| ce foame mi-eeee...... | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| |
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:48 am | |
| cateva lucruri de care o femeie nu are voie sa se atinga: prajelile...de orice fel(inlocuim cu sote-uri sau cu carne fripta ) painea alba....o puteti inlocui cu cea neagra,care e mai gustoasa orezul....nu stiu cu ce sa-l inlocuim,dar se poate si fara el zaharul alb(rafinat)...inlocuim cu zahar brun alcoolul rafinat....il inlocuim cu un vin bun...daca e neaparata nevoie...sau cu apa plata(desi nici apa ambalata in pet-uri nu e tocmai recomandata) | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:49 am | |
| - Melodia a scris:
- cateva lucruri de care o femeie nu are voie sa se atinga:
prajelile...de orice fel(inlocuim cu sote-uri sau cu carne fripta ) painea alba....o puteti inlocui cu cea neagra,care e mai gustoasa orezul....nu stiu cu ce sa-l inlocuim,dar se poate si fara el zaharul alb(rafinat)...inlocuim cu zahar brun alcoolul rafinat....il inlocuim cu un vin bun...daca e neaparata nevoie...sau cu apa plata(desi nici apa ambalata in pet-uri nu e tocmai recomandata) sa fac si eu ca porcu - si pe asta ca-i cald- pai decat sa mananc carne fiarta mai bine renunt la ea definitiv paine neagra mananc de ceva vreme orezul poate disparea de pe fata pamantului zahar alb pun doar la prajituri alcool cateodata ,prefer vinul | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:52 am | |
| daca tot suntem in preajma sarbatorilor. n-ati dori sa postam retete de prajituri?
din cele care se fac in bucatarie, nu la laboratoare de cofetarii...
asa ne ma innoim si noi , macar la acest capitol, in propria bucatarie...si ne si inspiram | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:52 am | |
| de acord intru totul albinutza. abia astept sa incerc ceva nou...mai ales daca am referinte bune de la voi. | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:53 am | |
| incep eu...
Tiramisu
am folosit o tava de jena de 22 cm x 33 cm Ingrediente 450 g piscoturi (2 cutii) 4 galbenusuri 125 ml vin Marsala 125 g zahar 500 g Mascarpone 225 ml frisca batuta 350 ml cafea tare sau espresso 1 lingura de zahar 2 linguri de Baileys (optional) Mod de preparare Crema de galbenusuri adaugata peste Mascarpone
1 Se face o cafea tare. Se dizolva lingura de zahar si se da la frigider. Daca vi se pare amara mai puneti putin zahar. Se adauga frisca
2 Se bat galbenusurile si zaharul cu mixerul cateva minute, pana se fac ca o crema. Se adauga vinul si se amesteca pana se incorporeaza. Acest amestec se pune intr-o craticioara la bain marin. Se amesteca continuu sa nu faca cocoloase si se lasa pana aproape de punctul de fierbere, cand s-a ingrosat (arata ca un aluat de clatite mai gros). Al doile rand de piscoturi
3 Se amesteca Mascarpone intr-un castron mai mare pana nu mai are nici un cocolos. Se adauga crema din galbenusuri fierbinte si se amesteca bine pana devine o crema omogena. Al doile rand de piscoturi
4 Peste ele se adauga frisca batuta (fara zahar) si se amesteca cu o lingura sa se incorporeze. Nu amestecati cu mixerul pentru ca riscati sa faceti frisca unt. O portie de Tiramisu pudrata cu cacao
5 Intr-o tava sau platou se monteaza Tiramisu: intr-o farfurie adanca se amesteca cafeaua cu lichiorul. Se inmoaie piscoturile 2-3 secunde fiecare si se pun in coloane pe toata suprafata tavii. Se pune o jumatate din crema peste piscoturi si se intinde uniform. Se inmoaie restul de piscoturi si se aranjeaza la fel. Peste ele se pune cealalta jumatate de crema. O portie de Tiramisu pudrata cu cacao
6 Se cerne cacaoa si se lasa minim 3 ore la frigider.
sa aveti pofta buna. mai am cateva, dar nu le stiu pe dinafara | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:53 am | |
| super buna,este un deliciu si eu fac,dar a trecut ceva vreme de cand nu am facut... mor pe astia de la cofetarii care fac prajitura Tiramisu cu crema de unt,este o mare prostie, Tiramisu fara crema din branza Mascarpone nu este Tiramisu | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:54 am | |
| asa e...
si mai am doua prajituri preferate de toti ai mei... Bombonica si Snickers... foarte foarte bune...le pun maine | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:54 am | |
| abia astept | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:55 am | |
| si eu o sa postez de acasa cateva retete...din pacate nu le stiu pe de rost dar le am scrise...si o sa va invat si pe voi sa faceti savarine delicioase ,eclere sau tort capsa care e o minune....(din ce spun altii) eu nu-mi permit sa mananc asa ceva | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:56 am | |
| abia astept...eu sunt foarte receptiva la tot ce inseamna "alta"prajitura , decat cele care le fac eu...si n-am cumparat niciodata de sarbatori , deoarece eu sunt o mare mancatoare de prajituri, si cele facute de cofetarii nu prea imi plac. sa stii ca si eu fac savarine delicioase...sac! | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:56 am | |
| o sa ne batem in retete! si nicole dupa ce o sa le pregateasca si o sa le manance...o sa faca clasamentul nici eu nu cumpar prajituri din comert.....mama mea s-ar rasuci in mormant sa ma vada cumparand atat timp cat stiu sa le pregatesc...si sunt mai gustoase si mai sanatoase... sg dulce pe care il cumpar este cozonacul...acolo am mari lipsuri desi am incercat sa fac nu-mi iese asa cum trebuie si prefer sa-l cumpar dar asta numai daca e necesar sa ai cozonac pe masa...cum e de Craciun...in rest..la mine nu s | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:57 am | |
| cel mai bun cozonac este facut cel in casa,nu exista ceva mai delicios,asta daca-ti creste | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:57 am | |
| stiu nicole...dar din pacate...nici nu vreau sa mai incerc am ratat de cateva ori si prefer sa nu mai risc | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:58 am | |
| de Craciun eu nu fac cozonac...nu mai apuca sa se manance si ramane ...mama , in schimb face un cozonac, ca i-a mers vestea...mie nu imi place sa framant aluaturi, motiv pt care evit pe cat posibil prajiturile cu aluat care se framanta...ca-ti trebuie muschi sanatosi , forta si rabdare... | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:58 am | |
| aha! secretul uni cozonac bun sta in framantat...asa spun specialistele.... eu prefer sa fac 10 blaturi de tort...la robot decat sa framant un cozonac | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi | |
| |
|
| |
| retete noi si vechi...sau de la noi | |
|