| retete noi si vechi...sau de la noi | |
|
|
|
Autor | Mesaj |
---|
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mier Mar 25, 2009 9:16 am | |
| Supa de ciuperci si orez
1 ceasca orez nefiert 6 cani supa de legume sau apa 2 linguri supa de legume 2 cesti ceapa, tocata marunt 2 cesti morcov, taiat subtire 1 lingura marar uscat 1 1/2 ceasca telina, tocata marunt 4 cesti ciuperci proaspete, feliate 1 lingurita sare piper negru proaspat, macinat fin 1/2 ceasca patrunjel proaspat, tocat marunt
Mod de preparare:
1. Intr-o oala pentru ciorba, acoperita cu un capac, lasa la fiert apa sau supa de legume si orezul, timp de aproximativ 40 de minute, pana cand orezul se inmoaie.
2. Intr-o tigaie de dimensiuni medii, pune la fiert cele doua linguri cu supa de legume, ceapa tocata, morcovii si mararul uscat. Lasa pe foc pana obtii un sote. Dupa cateva minute, adauga telina. Dupa ce legumele s-au fiert bine, adauga-le in oala cu orez fiert.
3. In aceeasi tigaie, pe foc mare, prepara un sote de ciuperci, pana cand acestea sunt semi-gata, dupa care adauga-le in oala pentru ciorba.
4. Adauga sarea si piperul si lasa supa pe foc, acoperita, timp de 30 de minute. Treptat, adauga apa, deoarece orezul va continua sa absoarba apa, ingrosand supa.
5. Inainte de a o servi, adauga patrunjelul proaspat, tocat marunt.
Se obtin 8 portii.
Sfat : In cazul in care preferi ca supele sa fie cremoase, poti ingrosa aceasta delicioasa supa de ciuperci si orez. Amesteca o ceasca cu faina si 1/3 ceasca cu smantana degresata, pana cand obtii o compozitie ferma. Adauga treptat amestecul de faina si smantana cat timp oala este pe foc mic, apoi serveste. | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mier Mar 25, 2009 2:19 pm | |
| pare buna...dar nu cred ca-mi plac ciupercile in supa.... | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mier Mar 25, 2009 8:08 pm | |
| e foarte buna, eu prefer supa crema de ciuperci cu crutoane. incearca sa faci o data si vezi daca e pe gustul tau | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Joi Mar 26, 2009 9:17 am | |
| SUPA DE VARZA-de regim o varza potrivita,6 leg de ceapa verde sau 6 cepe normale,o telina mica,2 ardei grasi,2 ardei iuti,suc de rosii sau o cutie de rosii in bulion,sare si piper dupa gust! e oribila...dar merita | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Joi Mar 26, 2009 10:09 am | |
| nu, multumesc.... | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Joi Mar 26, 2009 10:47 am | |
| partea cu "e oribila...dar merita" mi-a placut cel mai mult | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Dum Mar 29, 2009 3:42 pm | |
| | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Dum Mar 29, 2009 3:43 pm | |
| | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Dum Mar 29, 2009 3:45 pm | |
| vaiiiiiiiiiiiiiii ce tort a avut pitcul!!! belea rau bravo | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Dum Mar 29, 2009 3:47 pm | |
| | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Dum Mar 29, 2009 3:49 pm | |
| mai , da cate torturi a avut...asa cred ca l-ai facut pentru noi | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Dum Mar 29, 2009 3:55 pm | |
| | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Lun Mar 30, 2009 8:48 am | |
| ...hmmmmm.... asta e lovitura sub centura! cam dureros... | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Lun Mar 30, 2009 8:59 am | |
| hmm deja regret ca am intrat la topicul asta mi s-a facut foame...si pofta de nu va spun! felicitari adri pt pregatiri | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Lun Mar 30, 2009 9:55 am | |
| Ei...multumesc dar sa stiti ca nu a fost tot...apoi tacamurile nu le-am asezat eu ...dar dupa , le-am asezat corect! | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Lun Mar 30, 2009 1:29 pm | |
| | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Lun Mar 30, 2009 2:38 pm | |
| | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Lun Mar 30, 2009 3:37 pm | |
| o ceapa micuta , micuta bagata in saramura, este delicioasa... | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Lun Mar 30, 2009 3:42 pm | |
| mai pe romaneste arpagic in otet | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Vin Apr 03, 2009 6:25 pm | |
| Lipii texane
Ingrediente:
3 linguri ulei 3 bucati piept de pui 2 cepe rosii 1 ardei rosu 1 ardei galben 1 lingurita oregano 400 ml suc de rosii 8 lipii orientale un praf de nucsoara sare boia dulce Mod de preparare:
Intr-un vas neaderent, incinge 3 linguri ulei si adauga 3 bucati piept de pui, dezosate si fara pielite, taiate fasii subtiri, 2 cepe rosii tocate, 1 ardei rosu si 1 ardei galben, taiati bucati. Presara deasupra un praf de sare si boia dulce, 1 lingurita oregano, un praf de nucsoara.
Caleste compozitia timp de 10 minute, apoi stinge cu 400 ml suc de rosii si lasa sa fiarba timp de cateva minute. Incalzeste 8 lipii orientale, umple-le cu acest amestec si serveste apoi cu sos de smantana. | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Vin Apr 03, 2009 6:26 pm | |
| Prajituri cu branza de vaci
Ingrediente:
100 g biscuiti digestivi dietetici 75 g margarina, topita 500 g branza de vaci proaspata 100 g zahar tos 2 lamai: zeama de la ambele si coaja rasa de la una 1 ou mare, plus 1 albus 250 g zmeura ori fragi (sau orice alte fructe de padure) Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 2/150°C. Pune biscuitii intr-o punga de nailon si striveste-i cu ajutorul unui sucitor. Amesteca-i cu margarina topita si preseaza-i intr-un strat, la baza unei forme rotunde (diametru de 15 cm), tapetata cu hartie de copt. Da la rece.
Intr-un bol larg, amesteca cu mixerul branza de vaci, zaharul, zeama si coaja rasa de lamaie pana cand amestecul devine cremos. Incorporeaza oul si albusul si toarna compozitia in forma; netezeste suprafata. Da la cuptor timp de 35 de minute. Opreste flacara, deschide usa cuptorului si lasa forma sa se raceasca treptat in cuptor ? in felul acesta, suprafata nu se va fisura.
Dupa ce s-a racit bine de tot, orneaza cu fructe si pastreaza la rece, in frigider, pana in momentul servirii. | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Apr 07, 2009 5:10 pm | |
| Din bucataria grecilor: bamele 04.12.2006, (Dragos Serban) Desi sunt de provenienta asiatica, bamele au intrat de-a lungul vremii in traditia gastronomica a Europei de Sud, acolo unde, mai ales in Grecia si Turcia, sunt apreciate pentru a prepara diferite mancaruri din legume.
Fructele bamei (Hibiscus esculentus) sunt culese pana sa ajunga la maturitate, cand devin atoase si coaja lor incepe sa se lignifice. Bamele cresc sub forma unei tufe ramificate, inalta de 1 - 1,5 metri. Au nevoie de un sol bine afanat si ingrasat.
Desi radacina bamei este puternica, o radacina pivotanta care patrunde adanc in pamant, planta are nevoie de multa apa, ca majoritatea leguminoaselor.
Cu cat cantitatea de apa este mai mare (udati fara a lasa apa sa balteasca in jurul tulpinii) cu atat fructele ei, numite si capsule, devin mai fragede si mai carnoase. Din semintele pe care le gasim in interiorul capsulei, daca le lasam la uscat si le prajim, putem prepara o bautura asemanatoare cafelei. Daca doriti sa cultivati bame in gradina, alegeti in primul rand un loc insorit pe toata durata zilei. Semanati semintele la sfarsitul lunii mai, cand temperatura medie depaseste 15 grade Celsius. Ca tehnologie de cultivare puteti alege atat cultura pe biloane cat si brazdele inaltate, avand grija sa lasati 70 cm distanta intre randuri si 25 cm distanta intre plante, pe acelasi rand.
Incepand cu luna iulie puteti incepe sa culegeti capsulele tinere, pe masura ce acestea se dezvolta. Daca aveti o recolta bogata, trebuie sa stiti ca bamele pot fi pastrate la congelator fara nici o problema, fara a le afecta consistenta si fara a altera ingredientii activi din fruct. In acest fel, veti putea gati mancaruri delicioase pe toata durata iernii.
Sfat: bamele pot fi usor sufocate de buruieni, mai ales in primele etape de dezvoltare, de aceea este bine sa pliviti buruienile cat mai des.
Mancare greceasca de bame Avem nevoie de: bame, ulei, ceapa, rosii, ardei gras, sare, piper, zeama de lamaie, patrunjel.
Bamele se curata de codite, apoi se oparesc cu bors si se lasa sa se scurga. Se calesc apoi in ulei impreuna cu ardeiul gras taiat felii scurte. Se adauga ceapa calita separat si rosiile scurse si curatate. Se sareaza, pipereaza dupa gust si se dau 10 minute la cuptor. Cand se scot, se adauga sucul de lamaie si verdeata tocata. | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Apr 07, 2009 5:17 pm | |
| Gnocchi gratin cu legume
Ingrediente reteta 500g gnocchini; 1 dovlecel zucchini; frunze de spanac proaspat;ardei gras; ceapa; usturoi; ulei de masline; suc de rosii; sare. Mod de preparare (timp estimat: 30 min, complexitate: redusa) 1. Ceapa, ardeiul, usturoi si zucchini le-am calit cateva minute in ulei de masline 2. Dupa ce s-au inmuiat putin am pus si frunzele de spanac 3. le-am mai lasat sa se caleasca apoi am turnat niste suc de rosii mai gros si am lasat sa fiarba incet, la foc mic. 4. Intre timp am pus apa la fiert (cu sare) si cand a inceput sa clocoteasca am aruncat gnocchi acolo. Fierti dupa indicatiile de pe ambalaj, i-am scurs si asa fierbinti i-am pus peste sosul meu de legume; 5. Am turnat tot amestecul in doua caserole care rezista in cuptor, am presarat niste parmigiano si i-am bagat in cuptorul incalzit la 375 F la gratinat | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Apr 07, 2009 5:28 pm | |
| buna reteta ta, sa stii ca am sa fac si eu | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Apr 07, 2009 9:04 pm | |
| Sint super, eu le iubesc | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mier Apr 08, 2009 9:42 am | |
| se pare ca e bun...am sa incerc si eu...mai putin expresiile italienesti care ma omoara! | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mier Apr 08, 2009 11:09 am | |
| - cassalbinutza a scris:
- se pare ca e bun...am sa incerc si eu...mai putin expresiile italienesti care ma omoara!
Ai mai nu fi rea , incearca si expresiile | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mier Apr 08, 2009 1:13 pm | |
| E tot ce-mi lipseste....ca-n rest le am pe toate!... | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mier Apr 08, 2009 1:30 pm | |
| | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mier Apr 08, 2009 1:41 pm | |
| o fi...dar daca stau sa gatesc cu dictionarul dupa mn...sau sa dau fuga la cel online...mai bn renunt... fac ce stiu mai bine si totul cat se poate de romaneste! : | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mier Apr 08, 2009 1:53 pm | |
| pai, hai sa te lamuresc gnocchi sunt un fel de gogosele din cartofi cartofi fierti sau copti pasati , amestecati cu ou si faina, coca obtinuta se ruleaza ca o bagheta si se taie bucatele cam de 1 cm jumatate ,se fierb pana se ridica deasupra apei (daca-i faci in casa) sau ii fierbi cum scrie pe ambalaj daca ii cumperi. se face sos ca la spaghette
zucchini este dovlecel,dar un soi mai mic | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mier Apr 08, 2009 1:57 pm | |
| si nu era mai simplu de la-nceput asa? nici daca-as sta in italia(ceea ce nu cred vreodata) , nu m-as debarasa de romanismele noastre... dar. ca tot vin sarbatorile...de ce nu puneti si retete de prajituri? | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mier Apr 08, 2009 2:00 pm | |
| eu nu stau in italia,dar mananc mancare italieneasca cu multa placere,m-am cam saturat de mancarea romaneasca grasa si nesanatoasa. | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mier Apr 08, 2009 2:07 pm | |
| cu toata sanatatea de care dispune mancarea italieneasca, sunt ferm convinsa . ca n-o sa ajung anii bunicelor mele, si daca m-as hrani doar cu ea tot restul vietii... iar, bunicele mele au venerabila varsta de 83 de ani si se tin destul de bine inca...si au mancat gras si...nesanatos.... | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mier Apr 08, 2009 2:20 pm | |
| pai nu compara cu traiul de acum 80 de ani. si bunicii mei au trait peste 80 de ani,dar mancarea de atunci nu este cea de acum ,iar stresul si poluarea nu existau. nu sunt de acord cu mancatul gras, cu flei de carne ,cu sticla de tuica si butelca de vin. in toate exista o masura,iar noi dam aceasta masura. daca avem acum posibilitatea sa mancam si alceva decat sarmai si cefe de porc ,de ce sa nu o facem. nu suntem mai putin romani. | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mier Apr 08, 2009 2:24 pm | |
| n-am zis cat de roamni suntem in functie de ce mancam....doar ca mancarea asta e la fel de sanatoasa ca a altora! si ce bune sunt sarmalutele...si gratarul din ceafa....immmmmm si chiar si slaninutza cu rosii...vaaaaai! | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mier Apr 08, 2009 2:29 pm | |
| sunt bune ,nu zic nu. eu de exemplu mananca maxim maximorum 4 sarmale intr-un an si alea cu smantana ca altfel nu pot. slaninuta daca mananc o data la nu stiu cati ani,dar atunci mananc cu placere,iar ceafa la gratar ...nici nu mai stiu de cand. dupa ce traim ca vai de noi ,mai bagam in gura si alimente care cresc colesterolul si trigliceridele pana in tavan. | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mier Apr 08, 2009 8:14 pm | |
| : Albinuta de ce esti rea ? In primul rind nu ai de unde sa sti ce iti rezerva viata apoi vreau sa sti ca si eu gatesc mincare romaneasca pt ca asa sintem obisnuiti sa mincam, insa dupa 2 ani de stat aici am vazut cit de sanatos maninca ei sincer le admir modul de viata. Nu prea are cine sa ma invete sa gatesc italieneste ca mult imi place. Desigur nu tot dar in general sint bune | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mier Apr 08, 2009 8:54 pm | |
| bibi pe mine nu m-a invatat nimeni am invatat singura si sa gatesc mancare italieneasca si greceaasca. imi place foarte mult si mi se pare mai usoara. asta nu inseamna ca nu mananc cu placere mancare romaneasca,dar o mai diversificam si noi ,ca altfel ne plictisim | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Joi Apr 09, 2009 7:35 am | |
| unde dai si unde crapa! mah! n-am absolut nimic impotriva mancarurilor. fie ele cum or fi! pornisem strict de la cuvintele folosite in italiana! atata tot! | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Joi Apr 09, 2009 8:05 am | |
| pai nu ai cum sa folosesti cei doi termeni altfel,pentru ca in romana nu au corespondent. la noi in supermarket tot cu denumirile italienesti le gasesti. | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Joi Apr 09, 2009 8:16 am | |
| mda...n-am fost eu destul de explicita... dar , e ok... | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Joi Apr 09, 2009 8:24 am | |
| COZONAC BAIGLI
coca: 600 gr faina, 1 margarina, 3-4 galbenusuri, 3 linguri zahar inmuiat in lapte caldut, un cubulet de drojdie, coaja de lamaie, vanilie, smantana cat cuprinde( 1 sau 2 linguri) margarina se topeste si se toarna in coca, in timpul framantarii.
se framanta bine si se imparte in patru parti.
UMPLUTURA
400 gr nuca, 400 gr zahar, lamaie albusurile se bat spuma cu zaharul , se adauga nuca si lamaia
se intind fiecare din cele patru parti de aluat peste care se pune umplututra. se ruleaza si se dau la copt eu pun toti cei patru cozonaci intr-o tava , . | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Joi Apr 09, 2009 8:59 am | |
| | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Joi Apr 09, 2009 9:35 am | |
| esteeee....sa-ti bati copiii!! | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Joi Apr 09, 2009 1:01 pm | |
| - cassalbinutza a scris:
- COZONAC BAIGLI
coca: 600 gr faina, 1 margarina, 3-4 galbenusuri, 3 linguri zahar inmuiat in lapte caldut, un cubulet de drojdie, coaja de lamaie, vanilie, smantana cat cuprinde( 1 sau 2 linguri) margarina se topeste si se toarna in coca, in timpul framantarii.
se framanta bine si se imparte in patru parti.
UMPLUTURA
400 gr nuca, 400 gr zahar, lamaie albusurile se bat spuma cu zaharul , se adauga nuca si lamaia
se intind fiecare din cele patru parti de aluat peste care se pune umplututra. se ruleaza si se dau la copt eu pun toti cei patru cozonaci intr-o tava , . Stii ceva ? acum te razbuni si imi faci pofta asa-i ? | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Vin Apr 10, 2009 9:20 am | |
| incearca-l....e f bun. si-am uitat sa mai spun, ca fac un sirop din apa si mult zahar, si imediat ce-i scot din cuptor ii dau cu acest sirop, si-i las putin sa se zvante... | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Vin Apr 10, 2009 9:52 am | |
| vedeti ca la pagina 2 exista Baigli si cu nuca si cu mac . aveti si poze | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Vin Apr 10, 2009 10:59 am | |
| | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Vin Apr 10, 2009 11:20 am | |
| Salata de cartofi si ardei copti cu branza marinata Nu este o reteta noua, este de fapt o combinatie de mai multe retete pe care le am deja pe site: cartofi copti, branza de iaurt marinata si ardei copti. Am obtinut din aceasta alaturare un platou foarte frumos colorat si apetisant. Ingrediente 6 cartofi medii 1 ardei rosu mare 7 bile branza de iaurt marinata (sau branza telemea marinata) sare, piper oregano cimbru 1 lingura ulei 3 fire patrunjel Portii: 5 Preparare 1.Cartofii ii taiati felii pe lung si ii condimentati cu ulei, sare, piper, oregano si cimbru. Amestecati bine. * dupa multe incercari tot la reteta de cartofi copti cu mustar ma intorc de fiecare data, e cea mai reusita de pana acum, asa ca va recomand aceasta combinatie de condimente pentru cartofi in locul condimentelor folosite de mine la aceasta reteta 2.Asezati cartofii intr-un singur strat intr-o tava cu hartie de copt. Asezati si ardeiul in tava. 3.Dati la cuptor la 250C pentru 45 minute. 4.Curatati ardeiul copt de coaja si il taiati fasii. Cartofii copti ii amestecati cu patrunjel tocat. 5.Asezati pe un platou cartofii, apoi felii de de ardei, mai presarati putina sare mare si stropiti apoi cu 1 lingura din uleiul de pe branza marinata. 6.Deasupa asezati bile de branza, iar cateva bile le sfaramati peste cartofi. Serviti imediat. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi | |
| |
|
| |
| retete noi si vechi...sau de la noi | |
|