blackvelvet
Bine ati venit pe forumul Blackvelvet!
Pentru a avea acces la toate categoriile forumului , va rugam sa va intregistrati.

Administratia
blackvelvet
Bine ati venit pe forumul Blackvelvet!
Pentru a avea acces la toate categoriile forumului , va rugam sa va intregistrati.

Administratia
blackvelvet
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

blackvelvet

Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste.
 
AcasaAcasa  velvetvelvet  GalerieGalerie  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» hai salut!
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeVin Ian 26, 2024 12:52 pm Scris de Melodia

» Leii - discutii
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeMar Mar 27, 2012 9:40 am Scris de 3lektra

» La multi Ani de 8 Martie
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeMar Mar 27, 2012 9:34 am Scris de 3lektra

» URARI PT SARBATORITII NOSTRI DRAGI!
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeMier Feb 08, 2012 12:06 pm Scris de 3lektra

» cum va place ?...cafeaua,ce altceva?
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeMier Sept 14, 2011 6:42 pm Scris de 3lektra

» Pro si contra
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeMar Aug 30, 2011 4:19 pm Scris de 3lektra

» melodii si clipuri dragi inimilor noastre...acceptam si dedicatii:p
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Aug 27, 2011 2:07 pm Scris de 3lektra

» cel mai mare roman
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeVin Mar 19, 2010 8:23 pm Scris de 3lektra

» ploaie de cuvinte
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeLun Noi 16, 2009 9:58 pm Scris de 3lektra

Top postatori
3lektra
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Vote_lcapretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Voting_barretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Vote_rcap 
Bibi
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Vote_lcapretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Voting_barretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Vote_rcap 
cassalbinutza
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Vote_lcapretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Voting_barretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Vote_rcap 
hera
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Vote_lcapretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Voting_barretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Vote_rcap 
recul
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Vote_lcapretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Voting_barretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Vote_rcap 
Lumi
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Vote_lcapretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Voting_barretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Vote_rcap 
alinutza
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Vote_lcapretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Voting_barretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Vote_rcap 
LMO
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Vote_lcapretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Voting_barretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Vote_rcap 
GEO_STUFF
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Vote_lcapretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Voting_barretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Vote_rcap 
Mobyx
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Vote_lcapretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Voting_barretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Vote_rcap 
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteneri
forum gratuit
Mai 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
CalendarCalendar
Bookmarking social
Bookmarking social reddit      

Pastrati adresa blackvelvet pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa blackvelvet pe site-ul dvs. de bookmarking social
Ceas

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Horoscop
HOROSCOP ZILNIC

astromax.eva.ro
Radio


 

 retete noi si vechi...sau de la noi

In jos 
+2
Bibi
hera
6 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatorul
AutorMesaj
3lektra
Admin
3lektra


feminin
Numarul mesajelor : 2570
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 4:53 pm

ce faci ne tii numai pe acrituri si asa ni s-a dus vestea Evil or Very Mad
Sus In jos
https://blackvelvet.forumgratuit.ro
cassalbinutza
Platinium
Platinium
cassalbinutza


feminin
Numarul mesajelor : 1471
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 4:53 pm

decat prea dulci sa poftesti la lamai dupa,...retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Zld6dx mai bine acre si -ti vine pofta de dulcegarii..
Sus In jos
3lektra
Admin
3lektra


feminin
Numarul mesajelor : 2570
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 4:54 pm

mai, da ce le mai potrivesti tu,ca un om mare
Sus In jos
https://blackvelvet.forumgratuit.ro
3lektra
Admin
3lektra


feminin
Numarul mesajelor : 2570
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 4:59 pm

Pentru tortul de gelatina cu fructe aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 litru frisca lichida
8 oua
4-5 pliculete de gelatina alba
1 cana de zahar
500 ml lapte
2 cutii compot de ananas (bucati)
Mod de preparare:
Tortul de fructe cu gelatina se face in pasi, astfel:
1. Frisca lichida se bate cu mixerul pana se ingroasa. In cazul in care aceasta este prea tare adaugati o cana de lapte putin cate putin pentru a va asigura ca nu devine prea moale.
2. Intr-un bol puneti o cana de lapte rece si adaugati pliculetele de gelatina. Se lasa la inmuiat.
3. Separati ouale. Albusurile se dau deoparte. Galbenusurile se freaca cu 1/2 cana de zahar si se pun pe foc la bain-marie (vasul in care veti pune galbenusurile la foc trebuie sa fie o cratita mare, cu pereti foarte inalti – tortul va fi mare si inalt). Galbenusurile se tin pe fac pana cand capata o culoare albicioasa si se ingroasa un pic. Cand galbenusurile s-au legat se adauga gelatina topita in lapte. Se continua fierberea la bain-marie pana devin din nou o pasta.
4. Se bat albusurile spuma. In spuma rezultata se adauga restul de zahar (o jumatate de cana).
5. Se ia cratita de pe foc. In compozitia de galbenusuri fierbinti se adauga fructele din compot scurse bine si se amesteca.
6. Adaugati si spuma de albusuri peste compozitie (compozitia trebuie sa fie calda) si mestecati de jos in sus foarte usor.
7. Adaugati mai mult de jumatate din frisca in compozitie (opriti frisca atat cat va este necesara pentru a imbraca tortul). Se mesteca in continuare incet, de jos in sus. Mestecati foarte bine pentru ca tortul dvs. sa nu aiba cocoloase.
8. Dati tortul la frigider pentru 4-5 ore. Daca va grabiti, il puteti baga in congelator pentru 2 ore.
9. Cand tortul s-a intarit se scoate din cratita cu grija pentru a nu se sfarama si se imbraca cu frisca ramasa. Decorul ramane la alegerea dvs. Se poate orna cu fructe sau se poate orna numai cu frisca.
Nota: In compozitie se pot adauga si alte fructe in afara de compot de ananas. Evitati sa adaugati portocale deoarece acestea dau tortului un gust amar.
Pofta buna!
Sus In jos
https://blackvelvet.forumgratuit.ro
cassalbinutza
Platinium
Platinium
cassalbinutza


feminin
Numarul mesajelor : 1471
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 5:04 pm

am mai crescut si eu...in sanul vostruretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 2upvg93
Sus In jos
3lektra
Admin
3lektra


feminin
Numarul mesajelor : 2570
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 5:06 pm

te primesc cu dragoste la sanul meu retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Ac8dfd832b988dd66aebf5c6f2fa36a3retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 6bmtc9w
Sus In jos
https://blackvelvet.forumgratuit.ro
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 5:08 pm

Pandispan cu frisca si cirese, un desert care se prepara rapid si care va fi un deliciu savurat cu cei dragi.


Ingrediente

5 oua
300 grame zahar
8 linguri de apa
250 gr. faina
1 pliculet praf de copt
cirese din compot
1 fiola esenta de vanilie
1 budinca plic
2 plicuri frisca



Mod de preparare

Zaharul impreuna cu galbenusurile si cele opt linguri de apa se dau la mixer 2 minute pana compozitia devine spumoasa. In compozitia obtinuta se adauga 250 gr. faina si praful de copt, iar la sfarsit se pun albusurile batute spuma.

Se unge o tava cu margarina, se toarna compozitia si se da la cuptor la temperatura moderata, cca 25-30 de minute.

Intre timp se face budinca, se amesteca cu ciresele din compot (fara samburii) si se pregateste si frisca.

Intr-o tava peste care s-a pus o folie, se toarna siropul (zeama de la compot, esenta de vanilie, si putin zahar, plus 150 ml apa), se va pune blatul, peste el budinca, iar la sfarsit frisca.

Se taie in patratele mici si se orneaza cu cate o cireasa fiecare patratel.

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 M_1960
Sus In jos
cassalbinutza
Platinium
Platinium
cassalbinutza


feminin
Numarul mesajelor : 1471
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 5:10 pm

hai sa mai scriu o reteta...simpla si interesanta...


se fac 4 blaturi din cate 3 sau 4 oua , optional...se bat albusurile, se adauga zahar, faina, praf copt....blaturi normale.

in doua se pune cacao sa fie negre
celelalte doua, se ruleaza , se umplu cu finetti apoi se taie felii.

se aseaza un blat negru, frisca,apoi se pun una langa alta felii de rulada(aia cu finetti), se pune iar frisca, si sus un blat negru.

deasupra se poate orna cu frisca.
arata bine , e buna si e interesanta.


si cred ca se cheama "ILIESCU"

pofta buna!
Sus In jos
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 5:13 pm

Ciuperci umplute

Ingrediente:
--ciuperci, mai marisoare
--1 ceapa
--3 catei de usturoi
--1 rosie
--125 g prosciutto cotto
--1 legatura mica de patrunjel
--125 smantana
--cascaval ras
--ulei de masline, sare si piper
Eu am pregatit doar cateva, 6 ciuperci, ca atat mai aveam in frigider.





Preparare:
Ciupercile se spala, se sterg bine. Se rup coditele si se toaca mic.
La fel procedam si cu restul ingredientelor: ceapa o tocam fin, la fel si usturoiul, rosia o decojim si o taiem si pe ea in cubulete mici, prosciutto il tocam in bucatele.
Incingem intr-o tigaie putin ulei de masline si prajim ceapa pana se face aurie. Adaugam si coditele de ciuperci si usturoiul, lasam pana se face. Se pune si prosciutto si lasam sa se faca si acesta. Adaugam rosia impreuna cu patrunjelul, mai lasam pe foc 2 minute. Turnam smantana, adaugam sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba la foc mic pana scade.
Umplem ciupercutele, le presaram cu cascaval ras pe desupra si dam la cuptor pana se fac

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 M_2134
Sus In jos
3lektra
Admin
3lektra


feminin
Numarul mesajelor : 2570
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 5:16 pm

eu de craciun am facut tort ,iar cozonacul l-am cumparat
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Ok_2225


Ultima editare efectuata de catre Nicole in Sam Feb 14, 2009 5:21 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
https://blackvelvet.forumgratuit.ro
3lektra
Admin
3lektra


feminin
Numarul mesajelor : 2570
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 5:18 pm

si masa pentru doua persoane



retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Ok_2227
Sus In jos
https://blackvelvet.forumgratuit.ro
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 5:25 pm

Foarte frumos...si tortul arata asa bine...retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 E6rs52
Sus In jos
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 5:27 pm

mai pun si eu cite ceva...
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Ok_2246
Sus In jos
3lektra
Admin
3lektra


feminin
Numarul mesajelor : 2570
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 5:28 pm

ce-mi place rosu de Craciun, frumos aranjament adri Basketball
Sus In jos
https://blackvelvet.forumgratuit.ro
hera
Co-admin
Co-admin



feminin
Numarul mesajelor : 906
Varsta : 55
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 5:35 pm

si acum.....medalion de rechin
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Ok_2259
Sus In jos
Lumi
Moderator
Moderator
Lumi


feminin
Numarul mesajelor : 124
Varsta : 46
Data de inscriere : 29/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 5:40 pm

m-ai dat gata,mmmmmmmmm ce bine arata
Sus In jos
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 5:41 pm

interesant rau ...sint curioasa daca a facut si Albinuta Cool
Sus In jos
Lumi
Moderator
Moderator
Lumi


feminin
Numarul mesajelor : 124
Varsta : 46
Data de inscriere : 29/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 5:42 pm

maine ne da pe spate si albina cu pregatirile ei
Sus In jos
3lektra
Admin
3lektra


feminin
Numarul mesajelor : 2570
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 5:44 pm

Azi fiind mare sarbatoare,va doresc ca D-zeu sa fie alaturi de voi si de familiile voastre

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 656
Sus In jos
https://blackvelvet.forumgratuit.ro
3lektra
Admin
3lektra


feminin
Numarul mesajelor : 2570
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 5:46 pm

cam asa arata primul fel
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Ok_2533
Sus In jos
https://blackvelvet.forumgratuit.ro
3lektra
Admin
3lektra


feminin
Numarul mesajelor : 2570
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 5:49 pm

si al doilea
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 659
Sus In jos
https://blackvelvet.forumgratuit.ro
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 5:52 pm

Reteta La cucina - Tarta cu pere
Tartele cu fructe sunt pregatite pe intregul Glob si nu exista o bucatarie a lumii fara o asemenea reteta. Germanii au tarta cu cirese, americanii pregatesc placinta cu nuci (pecan pie), in timp ce francezii sunt innebuniti dupa tartele cu pere. In luna octombrie, revista La Cucina ti-a pregatit un meniu special cu preparate din carne de vanat si vinuri alese. Te invitam sa incerci acest desert preparat anume pentru a desavarsi o masa ca-n povesti.

Ingrediente
400g gem de pere sau gutui
4-6 pere
1 plic de gelatina

Aluatul
200g faina
100g unt
150g zahar pudra
50g smântâna
2 oua
½ lingurita sare


Cum preparam
• Preparam aluatul. Frecam untul cu zaharul si sarea. Punem ouale, smântâna, omogenizam si adaugam faina. Framântam si lasam la rece 30 de minute.
• Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina. Întindem o foaie din aluat si o asezam în tava. Coacem 30 de minute.
• Taiem perele pe jumatate, le curatam de codite si seminte, si le taiem felii subtiri.
• Preparam gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj.
• Dupa ce s-a racit tarta, întindem gemul si deasupra asezam feliile de pere, în evantai.
• Turnam gelatina, o nivelam cu o paleta si lasam la rece.
• În loc de gem putem folosi orice crema ne place.

Timp de preparare: 60 minute
Timp de coacere: 30 minute

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Tarta2001
Sus In jos
3lektra
Admin
3lektra


feminin
Numarul mesajelor : 2570
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 5:55 pm

arata delicios,iar mie imi plac perele
Sus In jos
https://blackvelvet.forumgratuit.ro
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 5:56 pm

Albinuta unde este retata de blat si frisca ? ai ? Evil or Very Mad
Sus In jos
cassalbinutza
Platinium
Platinium
cassalbinutza


feminin
Numarul mesajelor : 1471
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 6:12 pm

aiiici...

TORT CU FRUCTE


faci un blat obisnuit din 10 oua(asa l-am facut eu)
-bati albusurile cu 20 linguri de zahar
-separat frec galbenusurile cu f putin zahar , in care pun un praf de copt dizolvat cu helas
-amestec galbenusurile cu albusurile
-pun 10 linguri de faina
-150 gr nuca macinata
dai la copt


am taiat blatul in doua

frisca(1 l frisca lichida) am batut-o

iar pe foc am pus 2 oua cu 10 linguri de zahar, pe care le amestec continuu, pana are consistenta unei smanatani, dupa care le-am pus la racit. aceasta compozitie am amestecat-o cu frisca batuta, dar numai dupa ce s-a racit, in urma careia frisca are un aspect mult mai cremos si un gust f bun


am impartit cant de frisca in doua, o parte am amestecat-o cu fructe din compot, taiate marunt: ananas, manadarine, banane, pere, etc..si ce se mai gaseste in compoturi...


am ansamblat tortul asrfel:
blat , insiropat cu compot, frisca cu fructe, apoi un rand de piscoturi insiropate cu cafea fiarta , indulcita, iar frisca cu fructe, blat insiropat.

frisca ramasa, fara fructe , am pus-o deasupra, adica am imbracat tortul...
si l-am ornat dupa preferinta: fructe din compot si fructe confiate+kiwi, care da culoare si e si bun.

pofta buna.
Sus In jos
Lumi
Moderator
Moderator
Lumi


feminin
Numarul mesajelor : 124
Varsta : 46
Data de inscriere : 29/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 6:13 pm

super bun cred si foarte racoritor :bounce:
Sus In jos
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 6:14 pm

Multumesc draga mea... Smile
Sus In jos
cassalbinutza
Platinium
Platinium
cassalbinutza


feminin
Numarul mesajelor : 1471
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 6:16 pm

Salata de varza cu aripioare de pui
2 linguri ulei de masline
16 aripioare de pui
600 g varza alba
1 lingurita sare
200 g morcovi
100 g maioneza
150 g iaurt natur
4 lingurite mustar dulce
4 linguri otet
1 legatura arpagic verde
Piper
Portii: 4
PreparareIncinge uleiul in tigaie si prajeste aripioarele de pui circa 8 – 10 minute, la foc moderat, pana se rumenesc frumos.

Curata varza, scoate-i cotorul, tai-o in patru, apoi in fasii transversale subtiri (julien). Pune varza intr-un castron, presar-o cu sare si framant-o cu mainile circa 3 minute.

Curata morcovii si feliaza-i pe mandolina sau taie-i in fasii subtiri, apoi amesteca-i cu varza.

Amesteca maioneza cu iaurtul si mustarul, adauga otetul, sare si piper.

Acest dressing amesteca-l in salata de varza.

Spala arpagicul si taie-l marunt, pune putin deoparte pentru decor. Amesteca arpagicul in salata, iar cel pastrat presara-l deasupra.

Serveste salata impreuna cu aripioarele de pui prajite.
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 65-1
Sus In jos
3lektra
Admin
3lektra


feminin
Numarul mesajelor : 2570
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 6:16 pm

AZI AM FACUT PRAJITURA DE CASA CU GEM
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 IMG_2692
Sus In jos
https://blackvelvet.forumgratuit.ro
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 6:18 pm

Bunu, bunut ...arata delicios lol!
Sus In jos
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 6:36 pm

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 FestaVale002
Sus In jos
Lumi
Moderator
Moderator
Lumi


feminin
Numarul mesajelor : 124
Varsta : 46
Data de inscriere : 29/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 6:37 pm

oooooooooooooooo, ce bine arata,imi vine sa ma infig in monitorretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 6bnbm13
Sus In jos
cassalbinutza
Platinium
Platinium
cassalbinutza


feminin
Numarul mesajelor : 1471
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 6:38 pm

foarte bine arata....felicitari andri!!! :D
Sus In jos
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 6:39 pm

sinteti dragute dar pot si mai mult, acesta a fost asa pt noi nu mi-am dat prea mult silinta
Sus In jos
Lumi
Moderator
Moderator
Lumi


feminin
Numarul mesajelor : 124
Varsta : 46
Data de inscriere : 29/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 6:39 pm

nu ai putea sa poti si pentru noi
:twisted:
Sus In jos
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 6:40 pm

Cu mare drag...cind ne vom intilniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Sus In jos
3lektra
Admin
3lektra


feminin
Numarul mesajelor : 2570
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 6:41 pm

Bibi a scris:
Cu mare drag...cind ne vom intilniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

sa punem la cale o intalnire
Wink
Sus In jos
https://blackvelvet.forumgratuit.ro
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 6:41 pm

Budinca englezeasca de carne tocata
Ingrediente600 g de carne de vita, tocata si trecuta prin sita cu ochiuri mari;
2 morcovi si un pastarnac- tocate cuburi cat unghia;
2 cepe medii, tocate mediu;
o lingura de sos HP;
o lingurita de sos Worchestershire;
500 ml de bulion de vita
1/2 lingurita de maghiran
piure din 800 g de cartofi
un ou
2 linguri de ulei de floarea soarelui;
sare si piper negru macinat, dupa gust.
Portii: 4-6
PreparareSotati legumele in doua linguri de ulei, timp de 5-6 minute, apoi adaugati carnea tocata si maghiranul si continuati sotarea pana carnea nu mai are cocoloase si nici nu mai lasa zeama. In acest moment adaugati bulionul de vita preparat cu un cub si jumatate de concentrat tip Knor si sosurile, apoi asezonati. Fierbeti totul timp de 15-20 min, pana cand amestecul are o consistenta mai densa. Lasati sa se raceasca.

Incingeti cuptorul la foc mediu-mare (180 grade). Puneti amestecul de carne intr-o tava, iar peste acesta asezati piureul de cartofi, intinzandu-l pe o folie de aluminiu si apoi intorcand-o peste tava. Ungeti piureul cu oul batut si coaceti in cuptor timp de 30-35 min. Verificati dupa 20 de minute, daca piureul nu s-a colorat prea tare. In caz ca acesta este brun, asezati deasupra o folie de aluminiu si continuati coacerea.

Serviti budinca calda, cu sos de rosii sau simpla.

Alte informatiiAceasta budinca este varianta britanica a vestitei "musaca" si este o recomandare a bucatarului Horia Virlan, pe care il puteti urmari in fiecare saptamana la emisiunea “Cireasa de pe tort” de la Prima TV
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 491033f5d029b1
Sus In jos
3lektra
Admin
3lektra


feminin
Numarul mesajelor : 2570
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 6:42 pm

immmmmm o bunatate si se face aproape ca musacaua si bucatarul de la cireasa de pe tort este unul dintre cei mai buni in domeniu
Sus In jos
https://blackvelvet.forumgratuit.ro
cassalbinutza
Platinium
Platinium
cassalbinutza


feminin
Numarul mesajelor : 1471
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 6:46 pm

ce-i aasta?o lingurita de sos "Worchestershire;" Shocked
Sus In jos
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 6:46 pm

ei...daca
ai daca nu ai nu pui...
Sus In jos
cassalbinutza
Platinium
Platinium
cassalbinutza


feminin
Numarul mesajelor : 1471
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 6:47 pm

ceve-ceva mai am si eu...dar nu cred ca-l cheama asa... Razz
Sus In jos
3lektra
Admin
3lektra


feminin
Numarul mesajelor : 2570
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 6:48 pm

Worcestershire sauce sau worcester sauce

1 ceapa toccata marunt
2 catei de usturoi pisati
1 felie mica de ginger
3 Linguri de seminte de mustar
1 lingurita de boabe de piper
1/2 ardei uscat si maruntit (nu neaparat iute)
1 bucatica de scortisoara
1 lingurita de cuisoare intregi nu pudra
1/2 lingurita de Cardamom
2 cani de otet
1/2 cana de Molasses
1/2 cana de soy sauce
1/4 c Tamarind pulp (asta este un fruct tropical din Africa)
3 Linguri Salt
1/2 lingurite de pudra de Curry
1 anchovy (fileu de pesti mici care sint sarati tare si pusi la borcan) maruntit
1/2 cani de apa


Intr-o bucata de panza se pune ceapa, usturoiul, mustarul, ardeiul, piperul, ginger, scortisoara, cuisoarele si cardamom, se leaga cu o ata si se aseaza intr-o cratita impreuna cu otetul, molasses, soy sauce, si tamarind. Se aduce la un clocot se scade temperatura si se fierbe 45 de minute.

Se amesteca sarea cu curry, anchovy sfaramat si apa. Se adauga la lichidul din cratita. Se ia de pe foc. Se toarna toata compozitia intr-un vas sticla sau de inox. Se acopera ermetic si se lasa la frigider 2 saptamani amestecandu-se din cand in cand. Dupa 2 saptamani se strecoara printr-o panza deasa ca cea de branza si se pune lichidul in sticle. Se scutura sticla bine inainte de a se folosi.
Sus In jos
https://blackvelvet.forumgratuit.ro
cassalbinutza
Platinium
Platinium
cassalbinutza


feminin
Numarul mesajelor : 1471
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 6:49 pm

cratita...sare...apa...si inca ceva...atat am inteles... Rolling Eyes
Sus In jos
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 6:50 pm

Hehe...ce de treaba cu sosul asta...
Sus In jos
Lumi
Moderator
Moderator
Lumi


feminin
Numarul mesajelor : 124
Varsta : 46
Data de inscriere : 29/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 6:51 pm

e mai usor sa-l achizitionezi din supermarket 🐰
Sus In jos
Lumi
Moderator
Moderator
Lumi


feminin
Numarul mesajelor : 124
Varsta : 46
Data de inscriere : 29/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 6:52 pm

lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol!
Sus In jos
3lektra
Admin
3lektra


feminin
Numarul mesajelor : 2570
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 6:54 pm

Lumi a scris:
e mai usor sa-l achizitionezi din supermarket 🐰

cu siguranta ca este mai usor
Sus In jos
https://blackvelvet.forumgratuit.ro
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 6:55 pm

Pulpe de pui la tigaie in stil grecesc
Ingrediente6 pulpe de pui
1 kg cartofi mici
750 g ceapa mica
Sucul de la 5 lamai
150 ml ulei de masline
2 lingurite cimbru
½ legatura de busuioc
Sare
Piper
Portii: 6
PrepararePreincalzeste cuptorul la 200 grade.

Pulpele de pui pune-le una langa alta intr-o tigaie sau intr-o tava adanca.

Curata ceapa si cartofii.

Amesteca sucul de lamaie cu aceeasi cantitate de ulei de masline, bate puternic si potriveste de sare si piper.

Introdu cartofii in aceasta marinada.

Ceapa si cartofii dispune-le peste pulpele de pui din tava.

Condimenteaza carnea cu sare si piper.

Deasupra, toarna marinada si presara totul cu cimbru.

Introdu tava la cuptor pentru circa 2 ore.

In cazul in care pulpele sau cartofii se rumenesc prea tare, acopera-le cu folie de aluminiu.

Inainte de servire, presara cu busuioc taiat marunt.
Alte informatiiDaca nu ai busuioc la indemana, poti folosi patrunjel verde.
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 4887b28621cd71
Sus In jos
3lektra
Admin
3lektra


feminin
Numarul mesajelor : 2570
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 7:01 pm

pandispan cu mere
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 IMG_2719
Sus In jos
https://blackvelvet.forumgratuit.ro
Continut sponsorizat





retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 4 Icon_minitime

Sus In jos
 
retete noi si vechi...sau de la noi
Sus 
Pagina 4 din 9Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
blackvelvet :: GASTRONOMIE :: MANANC,DECI EXIST-
Mergi direct la: