| retete noi si vechi...sau de la noi | |
|
|
|
Autor | Mesaj |
---|
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 4:53 pm | |
| ce faci ne tii numai pe acrituri si asa ni s-a dus vestea | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 4:53 pm | |
| decat prea dulci sa poftesti la lamai dupa,... mai bine acre si -ti vine pofta de dulcegarii.. | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 4:54 pm | |
| mai, da ce le mai potrivesti tu,ca un om mare | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 4:59 pm | |
| Pentru tortul de gelatina cu fructe aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
1 litru frisca lichida 8 oua 4-5 pliculete de gelatina alba 1 cana de zahar 500 ml lapte 2 cutii compot de ananas (bucati) Mod de preparare: Tortul de fructe cu gelatina se face in pasi, astfel: 1. Frisca lichida se bate cu mixerul pana se ingroasa. In cazul in care aceasta este prea tare adaugati o cana de lapte putin cate putin pentru a va asigura ca nu devine prea moale. 2. Intr-un bol puneti o cana de lapte rece si adaugati pliculetele de gelatina. Se lasa la inmuiat. 3. Separati ouale. Albusurile se dau deoparte. Galbenusurile se freaca cu 1/2 cana de zahar si se pun pe foc la bain-marie (vasul in care veti pune galbenusurile la foc trebuie sa fie o cratita mare, cu pereti foarte inalti – tortul va fi mare si inalt). Galbenusurile se tin pe fac pana cand capata o culoare albicioasa si se ingroasa un pic. Cand galbenusurile s-au legat se adauga gelatina topita in lapte. Se continua fierberea la bain-marie pana devin din nou o pasta. 4. Se bat albusurile spuma. In spuma rezultata se adauga restul de zahar (o jumatate de cana). 5. Se ia cratita de pe foc. In compozitia de galbenusuri fierbinti se adauga fructele din compot scurse bine si se amesteca. 6. Adaugati si spuma de albusuri peste compozitie (compozitia trebuie sa fie calda) si mestecati de jos in sus foarte usor. 7. Adaugati mai mult de jumatate din frisca in compozitie (opriti frisca atat cat va este necesara pentru a imbraca tortul). Se mesteca in continuare incet, de jos in sus. Mestecati foarte bine pentru ca tortul dvs. sa nu aiba cocoloase. 8. Dati tortul la frigider pentru 4-5 ore. Daca va grabiti, il puteti baga in congelator pentru 2 ore. 9. Cand tortul s-a intarit se scoate din cratita cu grija pentru a nu se sfarama si se imbraca cu frisca ramasa. Decorul ramane la alegerea dvs. Se poate orna cu fructe sau se poate orna numai cu frisca. Nota: In compozitie se pot adauga si alte fructe in afara de compot de ananas. Evitati sa adaugati portocale deoarece acestea dau tortului un gust amar. Pofta buna! | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 5:04 pm | |
| am mai crescut si eu...in sanul vostru | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| |
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 5:08 pm | |
| Pandispan cu frisca si cirese, un desert care se prepara rapid si care va fi un deliciu savurat cu cei dragi. Ingrediente 5 oua 300 grame zahar 8 linguri de apa 250 gr. faina 1 pliculet praf de copt cirese din compot 1 fiola esenta de vanilie 1 budinca plic 2 plicuri frisca Mod de preparare Zaharul impreuna cu galbenusurile si cele opt linguri de apa se dau la mixer 2 minute pana compozitia devine spumoasa. In compozitia obtinuta se adauga 250 gr. faina si praful de copt, iar la sfarsit se pun albusurile batute spuma. Se unge o tava cu margarina, se toarna compozitia si se da la cuptor la temperatura moderata, cca 25-30 de minute. Intre timp se face budinca, se amesteca cu ciresele din compot (fara samburii) si se pregateste si frisca. Intr-o tava peste care s-a pus o folie, se toarna siropul (zeama de la compot, esenta de vanilie, si putin zahar, plus 150 ml apa), se va pune blatul, peste el budinca, iar la sfarsit frisca. Se taie in patratele mici si se orneaza cu cate o cireasa fiecare patratel. | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 5:10 pm | |
| hai sa mai scriu o reteta...simpla si interesanta...
se fac 4 blaturi din cate 3 sau 4 oua , optional...se bat albusurile, se adauga zahar, faina, praf copt....blaturi normale.
in doua se pune cacao sa fie negre celelalte doua, se ruleaza , se umplu cu finetti apoi se taie felii.
se aseaza un blat negru, frisca,apoi se pun una langa alta felii de rulada(aia cu finetti), se pune iar frisca, si sus un blat negru.
deasupra se poate orna cu frisca. arata bine , e buna si e interesanta.
si cred ca se cheama "ILIESCU"
pofta buna! | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 5:13 pm | |
| Ciuperci umplute Ingrediente: --ciuperci, mai marisoare --1 ceapa --3 catei de usturoi --1 rosie --125 g prosciutto cotto --1 legatura mica de patrunjel --125 smantana --cascaval ras --ulei de masline, sare si piper Eu am pregatit doar cateva, 6 ciuperci, ca atat mai aveam in frigider. Preparare: Ciupercile se spala, se sterg bine. Se rup coditele si se toaca mic. La fel procedam si cu restul ingredientelor: ceapa o tocam fin, la fel si usturoiul, rosia o decojim si o taiem si pe ea in cubulete mici, prosciutto il tocam in bucatele. Incingem intr-o tigaie putin ulei de masline si prajim ceapa pana se face aurie. Adaugam si coditele de ciuperci si usturoiul, lasam pana se face. Se pune si prosciutto si lasam sa se faca si acesta. Adaugam rosia impreuna cu patrunjelul, mai lasam pe foc 2 minute. Turnam smantana, adaugam sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba la foc mic pana scade. Umplem ciupercutele, le presaram cu cascaval ras pe desupra si dam la cuptor pana se fac | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 5:16 pm | |
| eu de craciun am facut tort ,iar cozonacul l-am cumparat
Ultima editare efectuata de catre Nicole in Sam Feb 14, 2009 5:21 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 5:18 pm | |
| si masa pentru doua persoane | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 5:25 pm | |
| Foarte frumos...si tortul arata asa bine... | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 5:27 pm | |
| mai pun si eu cite ceva... | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 5:28 pm | |
| ce-mi place rosu de Craciun, frumos aranjament adri | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 5:35 pm | |
| si acum.....medalion de rechin | |
|
| |
Lumi Moderator
Numarul mesajelor : 124 Varsta : 46 Data de inscriere : 29/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 5:40 pm | |
| m-ai dat gata,mmmmmmmmm ce bine arata | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 5:41 pm | |
| interesant rau ...sint curioasa daca a facut si Albinuta | |
|
| |
Lumi Moderator
Numarul mesajelor : 124 Varsta : 46 Data de inscriere : 29/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 5:42 pm | |
| maine ne da pe spate si albina cu pregatirile ei | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 5:44 pm | |
| Azi fiind mare sarbatoare,va doresc ca D-zeu sa fie alaturi de voi si de familiile voastre | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 5:46 pm | |
| cam asa arata primul fel | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 5:49 pm | |
| si al doilea | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 5:52 pm | |
| Reteta La cucina - Tarta cu pere Tartele cu fructe sunt pregatite pe intregul Glob si nu exista o bucatarie a lumii fara o asemenea reteta. Germanii au tarta cu cirese, americanii pregatesc placinta cu nuci (pecan pie), in timp ce francezii sunt innebuniti dupa tartele cu pere. In luna octombrie, revista La Cucina ti-a pregatit un meniu special cu preparate din carne de vanat si vinuri alese. Te invitam sa incerci acest desert preparat anume pentru a desavarsi o masa ca-n povesti. Ingrediente 400g gem de pere sau gutui 4-6 pere 1 plic de gelatina Aluatul 200g faina 100g unt 150g zahar pudra 50g smântâna 2 oua ½ lingurita sare Cum preparam • Preparam aluatul. Frecam untul cu zaharul si sarea. Punem ouale, smântâna, omogenizam si adaugam faina. Framântam si lasam la rece 30 de minute. • Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina. Întindem o foaie din aluat si o asezam în tava. Coacem 30 de minute. • Taiem perele pe jumatate, le curatam de codite si seminte, si le taiem felii subtiri. • Preparam gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. • Dupa ce s-a racit tarta, întindem gemul si deasupra asezam feliile de pere, în evantai. • Turnam gelatina, o nivelam cu o paleta si lasam la rece. • În loc de gem putem folosi orice crema ne place. Timp de preparare: 60 minute Timp de coacere: 30 minute | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 5:55 pm | |
| arata delicios,iar mie imi plac perele | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 5:56 pm | |
| Albinuta unde este retata de blat si frisca ? ai ? | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 6:12 pm | |
| aiiici...
TORT CU FRUCTE
faci un blat obisnuit din 10 oua(asa l-am facut eu) -bati albusurile cu 20 linguri de zahar -separat frec galbenusurile cu f putin zahar , in care pun un praf de copt dizolvat cu helas -amestec galbenusurile cu albusurile -pun 10 linguri de faina -150 gr nuca macinata dai la copt
am taiat blatul in doua
frisca(1 l frisca lichida) am batut-o
iar pe foc am pus 2 oua cu 10 linguri de zahar, pe care le amestec continuu, pana are consistenta unei smanatani, dupa care le-am pus la racit. aceasta compozitie am amestecat-o cu frisca batuta, dar numai dupa ce s-a racit, in urma careia frisca are un aspect mult mai cremos si un gust f bun
am impartit cant de frisca in doua, o parte am amestecat-o cu fructe din compot, taiate marunt: ananas, manadarine, banane, pere, etc..si ce se mai gaseste in compoturi...
am ansamblat tortul asrfel: blat , insiropat cu compot, frisca cu fructe, apoi un rand de piscoturi insiropate cu cafea fiarta , indulcita, iar frisca cu fructe, blat insiropat.
frisca ramasa, fara fructe , am pus-o deasupra, adica am imbracat tortul... si l-am ornat dupa preferinta: fructe din compot si fructe confiate+kiwi, care da culoare si e si bun.
pofta buna. | |
|
| |
Lumi Moderator
Numarul mesajelor : 124 Varsta : 46 Data de inscriere : 29/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 6:13 pm | |
| super bun cred si foarte racoritor :bounce: | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 6:14 pm | |
| Multumesc draga mea... | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 6:16 pm | |
| Salata de varza cu aripioare de pui 2 linguri ulei de masline 16 aripioare de pui 600 g varza alba 1 lingurita sare 200 g morcovi 100 g maioneza 150 g iaurt natur 4 lingurite mustar dulce 4 linguri otet 1 legatura arpagic verde Piper Portii: 4 PreparareIncinge uleiul in tigaie si prajeste aripioarele de pui circa 8 – 10 minute, la foc moderat, pana se rumenesc frumos. Curata varza, scoate-i cotorul, tai-o in patru, apoi in fasii transversale subtiri (julien). Pune varza intr-un castron, presar-o cu sare si framant-o cu mainile circa 3 minute. Curata morcovii si feliaza-i pe mandolina sau taie-i in fasii subtiri, apoi amesteca-i cu varza. Amesteca maioneza cu iaurtul si mustarul, adauga otetul, sare si piper. Acest dressing amesteca-l in salata de varza. Spala arpagicul si taie-l marunt, pune putin deoparte pentru decor. Amesteca arpagicul in salata, iar cel pastrat presara-l deasupra. Serveste salata impreuna cu aripioarele de pui prajite. | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 6:16 pm | |
| AZI AM FACUT PRAJITURA DE CASA CU GEM | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 6:18 pm | |
| Bunu, bunut ...arata delicios | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 6:36 pm | |
| | |
|
| |
Lumi Moderator
Numarul mesajelor : 124 Varsta : 46 Data de inscriere : 29/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 6:37 pm | |
| oooooooooooooooo, ce bine arata,imi vine sa ma infig in monitor | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 6:38 pm | |
| foarte bine arata....felicitari andri!!! :D | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 6:39 pm | |
| sinteti dragute dar pot si mai mult, acesta a fost asa pt noi nu mi-am dat prea mult silinta | |
|
| |
Lumi Moderator
Numarul mesajelor : 124 Varsta : 46 Data de inscriere : 29/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 6:39 pm | |
| nu ai putea sa poti si pentru noi :twisted: | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 6:40 pm | |
| Cu mare drag...cind ne vom intilniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 6:41 pm | |
| - Bibi a scris:
- Cu mare drag...cind ne vom intilniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
sa punem la cale o intalnire | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 6:41 pm | |
| Budinca englezeasca de carne tocata Ingrediente600 g de carne de vita, tocata si trecuta prin sita cu ochiuri mari; 2 morcovi si un pastarnac- tocate cuburi cat unghia; 2 cepe medii, tocate mediu; o lingura de sos HP; o lingurita de sos Worchestershire; 500 ml de bulion de vita 1/2 lingurita de maghiran piure din 800 g de cartofi un ou 2 linguri de ulei de floarea soarelui; sare si piper negru macinat, dupa gust. Portii: 4-6 PreparareSotati legumele in doua linguri de ulei, timp de 5-6 minute, apoi adaugati carnea tocata si maghiranul si continuati sotarea pana carnea nu mai are cocoloase si nici nu mai lasa zeama. In acest moment adaugati bulionul de vita preparat cu un cub si jumatate de concentrat tip Knor si sosurile, apoi asezonati. Fierbeti totul timp de 15-20 min, pana cand amestecul are o consistenta mai densa. Lasati sa se raceasca. Incingeti cuptorul la foc mediu-mare (180 grade). Puneti amestecul de carne intr-o tava, iar peste acesta asezati piureul de cartofi, intinzandu-l pe o folie de aluminiu si apoi intorcand-o peste tava. Ungeti piureul cu oul batut si coaceti in cuptor timp de 30-35 min. Verificati dupa 20 de minute, daca piureul nu s-a colorat prea tare. In caz ca acesta este brun, asezati deasupra o folie de aluminiu si continuati coacerea. Serviti budinca calda, cu sos de rosii sau simpla. Alte informatiiAceasta budinca este varianta britanica a vestitei "musaca" si este o recomandare a bucatarului Horia Virlan, pe care il puteti urmari in fiecare saptamana la emisiunea “Cireasa de pe tort” de la Prima TV | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 6:42 pm | |
| immmmmm o bunatate si se face aproape ca musacaua si bucatarul de la cireasa de pe tort este unul dintre cei mai buni in domeniu | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 6:46 pm | |
| ce-i aasta?o lingurita de sos "Worchestershire;" | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 6:46 pm | |
| ei...daca ai daca nu ai nu pui... | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 6:47 pm | |
| ceve-ceva mai am si eu...dar nu cred ca-l cheama asa... | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 6:48 pm | |
| Worcestershire sauce sau worcester sauce
1 ceapa toccata marunt 2 catei de usturoi pisati 1 felie mica de ginger 3 Linguri de seminte de mustar 1 lingurita de boabe de piper 1/2 ardei uscat si maruntit (nu neaparat iute) 1 bucatica de scortisoara 1 lingurita de cuisoare intregi nu pudra 1/2 lingurita de Cardamom 2 cani de otet 1/2 cana de Molasses 1/2 cana de soy sauce 1/4 c Tamarind pulp (asta este un fruct tropical din Africa) 3 Linguri Salt 1/2 lingurite de pudra de Curry 1 anchovy (fileu de pesti mici care sint sarati tare si pusi la borcan) maruntit 1/2 cani de apa
Intr-o bucata de panza se pune ceapa, usturoiul, mustarul, ardeiul, piperul, ginger, scortisoara, cuisoarele si cardamom, se leaga cu o ata si se aseaza intr-o cratita impreuna cu otetul, molasses, soy sauce, si tamarind. Se aduce la un clocot se scade temperatura si se fierbe 45 de minute.
Se amesteca sarea cu curry, anchovy sfaramat si apa. Se adauga la lichidul din cratita. Se ia de pe foc. Se toarna toata compozitia intr-un vas sticla sau de inox. Se acopera ermetic si se lasa la frigider 2 saptamani amestecandu-se din cand in cand. Dupa 2 saptamani se strecoara printr-o panza deasa ca cea de branza si se pune lichidul in sticle. Se scutura sticla bine inainte de a se folosi. | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 6:49 pm | |
| cratita...sare...apa...si inca ceva...atat am inteles... | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 6:50 pm | |
| Hehe...ce de treaba cu sosul asta... | |
|
| |
Lumi Moderator
Numarul mesajelor : 124 Varsta : 46 Data de inscriere : 29/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 6:51 pm | |
| e mai usor sa-l achizitionezi din supermarket | |
|
| |
Lumi Moderator
Numarul mesajelor : 124 Varsta : 46 Data de inscriere : 29/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 6:52 pm | |
| | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 6:54 pm | |
| - Lumi a scris:
- e mai usor sa-l achizitionezi din supermarket
cu siguranta ca este mai usor | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 6:55 pm | |
| Pulpe de pui la tigaie in stil grecesc Ingrediente6 pulpe de pui 1 kg cartofi mici 750 g ceapa mica Sucul de la 5 lamai 150 ml ulei de masline 2 lingurite cimbru ½ legatura de busuioc Sare Piper Portii: 6 PrepararePreincalzeste cuptorul la 200 grade. Pulpele de pui pune-le una langa alta intr-o tigaie sau intr-o tava adanca. Curata ceapa si cartofii. Amesteca sucul de lamaie cu aceeasi cantitate de ulei de masline, bate puternic si potriveste de sare si piper. Introdu cartofii in aceasta marinada. Ceapa si cartofii dispune-le peste pulpele de pui din tava. Condimenteaza carnea cu sare si piper. Deasupra, toarna marinada si presara totul cu cimbru. Introdu tava la cuptor pentru circa 2 ore. In cazul in care pulpele sau cartofii se rumenesc prea tare, acopera-le cu folie de aluminiu. Inainte de servire, presara cu busuioc taiat marunt. Alte informatiiDaca nu ai busuioc la indemana, poti folosi patrunjel verde. | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 7:01 pm | |
| pandispan cu mere | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi | |
| |
|
| |
| retete noi si vechi...sau de la noi | |
|