| retete noi si vechi...sau de la noi | |
|
|
|
Autor | Mesaj |
---|
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:11 pm | |
| e crunt de tot mai ales pentru melodia care mananca numai mere | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:11 pm | |
| ptiuuuu...iar am uitat de retete !!! maine, sper... dar puneti si voi...please... | |
|
| |
alinutza Moderator
Numarul mesajelor : 51 Varsta : 42 Data de inscriere : 29/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:12 pm | |
| si eu am uitat dar ieri n-am avut timp nici sa respir | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:13 pm | |
| Prajitura de Craciun cu mere In mod sigur tu-ar placea sa te bucuri alaturi de cei dragi la masa de Craciun de o prajitura pe care nu ai mai facut-o pana acum. Ia in considerare propunerea noastra: prajitura de Craciun cu mere...
Ingrediente: 125 g de pesmet (sau, si mai bine, biscuiti sfaramati), 125 g de zahar tos, 1/2 lingurita de scortisoara pudra, 25 g de unt.
Pentru crema de vanilie: 3 galbenusuri, o lingura de zahar cu granulatie fina, 500 ml de lapte, o lingura de faina de porumb, esenta de vanilie.
Mod de preparare: Incalziti cuptorul cu zece minute inainte de a va apuca de gatit. Ungeti cu ulei un vas termorezistent. Curatati merele de coaja si samburi, taiati-le felii si caliti-le 10 - 15 minute intr-o tigaie, impreuna cu zaharul cu granulatie fina, coaja de lamaie si doua linguri de apa.
Amestecati pesmetul (sau biscuitii sfaramati) cu zaharul tos si scortisoara. Asezati jumatate din mere pe fundul vasului termorezistent, puneti deasupra jumatate din amestecul de pesmet, zahar si scortisoara, apoi restul merelor calite si ce a mai ramas din pesmet.
Topiti untul si turnati-l deasupra compozitiei din vas, acoperiti cu o coala de hartie pergament si coaceti 20 de minute in cuptorul preincalzit, apoi indepartati hartia si mai lasati prajitura circa zece minute in cuptor, pana capata o crusta aurie.
Intre timp, preparati crema de vanilie: bateti bine galbenusurile cu zaharul pana obtineti o compozitie cremoasa. Separat, amestecati o lingura de lapte cu faina de porumb pana ce se formeaza o pasta.
Incalziti restul de lapte pana aproape de fierbere, apoi turnati-l peste ouale batute. Adaugati pasta de faina de porumb si esenta de vanilie.
Puneti castronul cu crema la bain-marie si amestecati pana ce crema se ingroasa suficient. Se toarna crema de vanilie | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:30 pm | |
| | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:31 pm | |
| - cassalbinutza a scris:
- e tort de mere?
iti place cum suna ? | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:32 pm | |
| si nu numai cum suna.... | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:32 pm | |
| atunci poate ai sa incerci de sarbatori... | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:36 pm | |
| amandina mult promisa: 10-12 oua(dupa dimensiuni 10 mari sau 12 mici) 10-12 linguri zahar 14 linguri faina 3-4 linguri cacao albusurile spuma+zahar se adauga apoi galbenusurile faina si cacaoa se face ca blatul de tort se coace in tava tapetata sirop apa,zahar si esenta de rom...dupa gust crema 3-4 oua cu 3-4 linguri de zahar se freaca la bain-marie se adauga un pachet de unt si un pachet cacao(100 gr)si se amesteca pana se ingroasa. glazura ciocolata menaj topita la bain-marie
dupa ce se raceste blatul...se taie in patrate potrivite se aseaza pe o tava si se taie in doua se insiropeaza din abundenta si se umplu cu crema se adauga glazura de cicolata si cate o avelina din frisca. pofta buna! | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:36 pm | |
| o ce buna trebuie sa fie... :bounce: | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:37 pm | |
| sapt trecuta am facut "alba ca zapada"...dar cred ca toate stiti reteta...daca e cineva care nu o stie...sa dea un semn o voi posta cu mare drag | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:38 pm | |
| | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:38 pm | |
| pune andri...ca retetele se numesc la fel, dar unele sunt diferite! | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:39 pm | |
| reteta rapida: se ia felia de paine..se unge cu unt ,se aseaza deasupra cateva felii de ce ai.... apoi iar o felie de paine, si se introduc in sandwichmaker pofta buna! timp de preparare...maxim 2 min | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:40 pm | |
| mai sa fie ce reteta...rapida... parca tu nu mincai | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:40 pm | |
| mah..reteta asta nu e pt noi...fetele...ci pt familiile noastre... pt noi doar ca sa economisim timp cu gatitul si sa ne vedem de tastat | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:41 pm | |
| la o asa reteta...nici comentarii nu se mai gasesc... hi hi hi... | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:42 pm | |
| sint de acord Albinuta ...mel a zis-o bine | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:42 pm | |
| astezi va postez o reteta care nu stiu cat o sa va incante...dar trebuie sa o incercati...este delicioasa si poate fi chiar si de post...pt crestinele practicante
piure de spanac un kg de spanac proaspat(crud) dar merge si congelat numai ca 1/2 kg) o capatana mare de usturoi 100ml ulei o lingura de faina vegeta si pier dupa gust se curata spanacul si se spala in multe,multe ape se opareste in apa clocotita pret de cateva min...pana isi schimba usor culoarea se toaca cu robotul sau cu tocatorul de vinete pana devine aproape pastos incingeti uleiul si caliti lingura de faina pana se aureste adaugati spanacul tocat si putina apa sau zeama de la oparit si lasati sa fiarba pana devine piure adaugati in acest timp usturoiul pisat si vegeta,dupa gust...si piper doar daca va place foarte mult.
se serveste cu 2 oua ochiuri asezate peste piure si cu mamaligutza...daca nu e post...sau simplu...fara oua daca sunteti "duse la biserica" pofta buna! | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:43 pm | |
| ce m-ai ghicit cu postarea asta,acum doua seri am mancat spanac cu oua ochiuri | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:44 pm | |
| si eu si azi am mai cumparat 3 kg | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:45 pm | |
| Retete Craciun: pifitie de porc Piftia sau racitura de porc nu poate lipsi de pe masa traditionala de Craciun. Racoroasa si usturoiata, piftia (racitura) este unul dintre felurile traditionale de Craciun.
Categorie: Retete de Craciun,Bucatarie: romaneasca Timp preparare: 3 1/2 - 4 ore Evenimente: Retete pentru Craciun, Revelion
Ingrediente pentru reteta de piftie de porc cap de porc, limba, sorici, picioare, urechi, cateva bucatele pulpa cu tot cu sorici, oase de porc, o ceapa, un pastarnac, o morcov, o lingura sare, o capatana de usturoi.
Cum se face reteta de piftie (racitura) de porc Se pun toate ingredientele la foc mic intr-o oala mare, plina cu apa, cu un praf de sare. Atentie, oala se lasa descoperita. Cand da in clocot, se aduna spuma foarte bine. Cand carnea este aproape facuta sa pun si legumele, pentru ca racitura de porc sa aibe gust mai bun. Cand s-au fiert si legumele, se scoate carnea care se aseaza pe platouri si in zeama se pune usturoiul batut bine. Zeama se mai lasa sa clocoteasca 5 minute, dupa care se stercoara si se pune in platouri peste carne. Racitura se poate pune si in boluri pentru a forma portii. Se da la rece si dupa 5- 6 ore, alteori chiar mai repede, se poate manca cu paine proaspata sau mamaliga. Atentie: Nu turnati alta apa in oala decat cea pusa la inceput pentru ca piftia de porc nu se va mai inchega cum trebuie. Bautura: Vin rose. | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:52 pm | |
| immmm imi place piftia,hai ca mi-ai facut pofta | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:53 pm | |
| secretul unei piftii transparente si limpezi: dupa ce ai separat carnea de zeama....e recomandat sa "vanturi"zeama foarte bn (dupa ce ai strecurat-o bineinteles),o treci dintr-un vas in altul de cateva ori. se va lega mai rpd si va avea un aspect de aspic...asa cum si trebuie. | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:54 pm | |
| Ciulama de pui cu ciuperci
1 pui, 100 g unt, 3 linguri faina, 500 g ciuperci, sare, zeama de lamaie.
Se spala puiul si se fierbe cu o ceapa. Cand este gata se strecoara supa si se scoate carnea de pe oase. Se pune într-o cratita untul si cand s-a topit se adauga faina, stingandu-se cu supa de pui, adaugand cate putin si amestecand mereu pana se obtine o ciulama subtire si bine fiarta. Se adauga ciupercile care au fost fierte separat si înabusite. Se adauga si carnea de pui. Se lasa sa dea cateva clocote. Se serveste cu mamaliguta. | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:55 pm | |
| daca ii adaugi si putin patrunjel proaspat tocat...poti sa ma inviti la masa! renunt la regim pt asa o mancare delicioasa | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:56 pm | |
| o poti face si doar cu ciuperci...este un deliciu | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 4:00 pm | |
| Continuam seria recomandarilor dulci. Panacotta este un desert care isi gaseste originea in Italia. Un deliciu perfect pentru a-ti impresiona partenerul intr-o seara romantica, sau invitatii la o petrecere surpriza. Ingrediente: Crema: - 400g zmeura proaspata - 600ml smanatana - 200g zahar - 300g zahar pudra - 2 pliculete zahar vanilat - 1-2 plicuri de gelatina Piure: - 150g zmeura proaspata - 300g capsune - 200g zahar pudra - suc de lamaie (optional) Mod de preparare: Crema: Se spala zmeura, se scurge, se pune intr-un bol si se adauga peste 200g zahar (cel tos). Se lasa jumatate de ora, pana se topeste zaharul si la fundul bolului se lasa sirop. Intr-un castron se pun circa 100ml de apa si se adauga plicul de gelatina. Intr-o cratita se pune intreaga cantitate de smantana dulce, se adauga zaharul vanilat, zaharul pudra si se amesteca pana se topeste tot zaharul si se da intr-un clocot. Dupa ce da in clocot, cratita se trage de pe foc si se adauga gelatina dizolvata. Se amesteca repede, in mod continuu, pana se incorporeaza bine. Crema preparata se lasa la racit. Interiorul formelor alese pentru desert se trec printr-un jet de apa, iar apoi se pune in fiecare forma 1-2 linguri din zmeura pregatita in prealabil. Se adauga crema preparata si racita mai inainte, cu polonicul. Preparatele se pun la racit minim 5 ore. Piureul: Intr-un bol se pun zmeura si capsunele, apoi se adauga 2 linguri de zeama de lamaie (dupa preferinte) si zaharul. Se amesteca la blender pana rezulta piureul. Se poate servi direct din recipiente fie se poate servi astfel: se pune intr-o farfurie circa un polonic de piure de zmeura si capsune, 3-4 linguri de smantana, iar peste acestea se rastoarna panacotta din recipient. Pofta buna! | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 4:00 pm | |
| rusine sa-ti fie adri ca postezi asa ceva! tu iti permiti sa mananci asa ceva...dar la altii nu te gandesti? | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 4:01 pm | |
| imi place adri si este super buna ,dar si varianta cu caramel e un festin al gustului | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 4:02 pm | |
| reteta mea preferata de sarbatori...
BOMBONICA
FOI -7 albusuri -2-6 linguri cacao -420 gr zahar pudra se bat pe baie de aburi unde se mai adauga : 2 linguri de faina, 350 gr nuca prajita in prealabil si macinata,1/2 lamaie (zeama)
rezulta doua foi care se coc pe doasul tavii
CREMA---7 galbenusuri -350 gr zahar pudra -2 linguri cacao -1 pachet unt + 1/2 margarina toate aceste ingrediente se fierb
Crema se pune fierbinte intre foi, dar se pastreaza o parte din crema care se pune deasupra
prajitura se finalizeaza in tava, deoarece crema este lichida cand se toarna .
POFTA BUNA! | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 4:03 pm | |
| ASTA E PREFERATA SOTULUI...
NANCY
Ingrediente:
10 oua 500 gr zahar 200 gr nuca macinata un pumn de nuca intreaga( ) 3 plicuri zahar vanilat 1 pachet unt 2 linguri faina
FOI: 10 albusuri ,200 gr zahar pudra, 200 gr nuca prajita si macinata,2 linguri faina. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga nucile si faina, si se lasa sa se odihneasca cca 30 min la frigider.
Se coc 3 foi pe doasul tavii.se iau de pe tava cu un cutit mare si umezit.
CREMA: 10 galbenusuri, 200 gr zahar se freaca pe aburi + 2 p zahar vanilat, pana se ingroasa , de consistenta smantanii. Se lasa la racit si se amesteca cu 1 pachet unt frecat spuma. Se ung foile si se lasa putina crema pt deasupra.
GLAZURA 3 linguri de zahar se caramelizeaza cu pumnul de nuca taiata .Apoi se trece prin masina de tocat si se presara pe deasupra. POFTA BUNA! | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 4:04 pm | |
| PREFERATA MAMEI MELE...
PRAJITURA CU CAPUCCINO
BLAT 7 albusuri 7 linguri zahar 100 gr nuca cocos 3 linguri faina 3 p zahar vanilat
se bat albusurile cu zaharul, se adauga nuca de cocos, faina, vanilia si se face un blat care se da la copt
CREMA 7 galbenusuri , 100 gr zahar pudra, 300 ml lapte, 2 plicuri capuccino, 1 budinca de vanilie. Se amesteca si se fierb pana se ingroasa, la foc mic.
Dupa racire, se amesteca cu o margarina frecata spuma.
Crema se pune deasupra blatului, peste care eu mai pun si frisca. POFTA BUNA !!! | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 4:05 pm | |
| ASTA O FAC PT CA ESTE F ASPECTUOASA....
PRAJITURA FANTA
BLAT 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar tos. 6 galbenusuri se freaca cu 100 ml ulei, 1 praf de copt, 4 linguri faina, 2 linguri cacao.Se amesteca si se da la copt. cand e rece se pune urmatoarea crema:
1 budinca vanilie se fierbe cu 300 ml lapte, 200 gr zahar, si dupa ce se raceste se amesteca cu cu 200 gr unt frecat spuma si se adauga 50 gr cocos.
Glazura
750 ml suc fanta se fierbe cu 2 budinci de vanilie si 2 linguri zahar.
cand este rece se pune peste crema. optional se poate pune si frisca deasupra.
POFTA BUNA ! | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 4:06 pm | |
| | |
|
| |
alinutza Moderator
Numarul mesajelor : 51 Varsta : 42 Data de inscriere : 29/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 4:10 pm | |
| mama ce de bunatati aici,trebuie sa iau si eu cateva retete sa le fac | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| |
| |
alinutza Moderator
Numarul mesajelor : 51 Varsta : 42 Data de inscriere : 29/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 4:18 pm | |
| | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 4:19 pm | |
| Mai Albinuza multe prajituri preferate aveti... le faci pe toate de sarbatori ? | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| |
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 4:21 pm | |
| Retete de vin fiert Cand vine iarna si parca nici o haina pare ca nu este de ajuns pentru a ne proteja de ger, o cana de vin fiert pare sa fie cea mai buna solutie pentru a ne incalzi. Vii de afara inghetata, uneori plina de zapada avand senzatia ca parca toate iernile pamantului au intrat in tine si simti ca ti-a inghetat si inima... Iata ca elady iti propune cateva retete de vin fiert.
Reteta de vin fiert 1l vin rosu (dar se poate si cu alb daca nu este altul la indemana) 8 cuisoare 2 rulou scortisoara coaja de la 2 lamai netratate chimic 500ml suc de mere (nu-i asa de tare cu sucul si-l face mai fructos) 6 linguri rase zahar 1-2 felii de portocala netratata chimic 5-6 cuisoare
Cum se face vinul fiert Se fierb condimentele in sucul de mere vreo 5 minute, la flacara mica, apoi se adauga zaharul si se amesteca pana acesta se dizolva. Se adauga vinul si se incalzeste (NU fierbe!) la flacara mare. Feliile de portocale se impaneaza cu cuisoarele, se baga in oala dupa ce aceasta a fost luata de pe foc. Dupa vreo 5 minute e gata de baut: se scot condimentele din el si se serveste repede.
Reteta de vin fiert cu piper Vin rosu sau alb (nu e nevoie sa fie de o calitate excelenta) zahar (cam 3 lingurite rase pentru un pahar, 4 lingurite daca vinul este acrisor) boabe de piper (2,3 boabe per cana) scortisoara (citeva bucatele rupte, intregi) Se pun toate ingredientele intr-o oala (preferabilinchisala culoare ininterior, mai ales daca vinul este rosu si se lasa pe foc pana aproape ca da in clocot. Se pune vinul strecurat in cani de pamant. | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 4:21 pm | |
| iar bem | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 4:22 pm | |
| deja ce-i prea mult nu-i sanatos...incep greturile... | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 4:25 pm | |
| nu stiu la ce greturi te referi | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 4:30 pm | |
| mah!!!!!!!!!!!!!!!! numai la bautura va e gandul? :nono: iar treceti la zeama de varza! treaba voastra! | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 4:46 pm | |
| de unde zeama ???? mai goleste cineva butoiul, mah???? | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 4:49 pm | |
| eu mey! ca la mine e neinceput | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 4:50 pm | |
| - Melodia a scris:
- eu mey! ca la mine e neinceput
nu mai vreau zeama de varza...vreau ceva bun | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 4:51 pm | |
| mai bun ca zeama de varza ...n-ai sa vezi de la melo..asa ca mai bine sa profitam! | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 4:52 pm | |
| cum nu albina? ai uitat de muraturi?! | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi | |
| |
|
| |
| retete noi si vechi...sau de la noi | |
|