blackvelvet
Bine ati venit pe forumul Blackvelvet!
Pentru a avea acces la toate categoriile forumului , va rugam sa va intregistrati.

Administratia
blackvelvet
Bine ati venit pe forumul Blackvelvet!
Pentru a avea acces la toate categoriile forumului , va rugam sa va intregistrati.

Administratia
blackvelvet
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

blackvelvet

Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste.
 
AcasaAcasa  velvetvelvet  GalerieGalerie  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» hai salut!
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeVin Ian 26, 2024 12:52 pm Scris de Melodia

» Leii - discutii
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeMar Mar 27, 2012 9:40 am Scris de 3lektra

» La multi Ani de 8 Martie
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeMar Mar 27, 2012 9:34 am Scris de 3lektra

» URARI PT SARBATORITII NOSTRI DRAGI!
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeMier Feb 08, 2012 12:06 pm Scris de 3lektra

» cum va place ?...cafeaua,ce altceva?
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeMier Sept 14, 2011 6:42 pm Scris de 3lektra

» Pro si contra
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeMar Aug 30, 2011 4:19 pm Scris de 3lektra

» melodii si clipuri dragi inimilor noastre...acceptam si dedicatii:p
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Aug 27, 2011 2:07 pm Scris de 3lektra

» cel mai mare roman
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeVin Mar 19, 2010 8:23 pm Scris de 3lektra

» ploaie de cuvinte
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeLun Noi 16, 2009 9:58 pm Scris de 3lektra

Top postatori
3lektra
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Vote_lcapretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Voting_barretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Vote_rcap 
Bibi
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Vote_lcapretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Voting_barretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Vote_rcap 
cassalbinutza
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Vote_lcapretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Voting_barretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Vote_rcap 
hera
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Vote_lcapretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Voting_barretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Vote_rcap 
recul
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Vote_lcapretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Voting_barretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Vote_rcap 
Lumi
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Vote_lcapretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Voting_barretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Vote_rcap 
alinutza
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Vote_lcapretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Voting_barretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Vote_rcap 
LMO
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Vote_lcapretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Voting_barretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Vote_rcap 
GEO_STUFF
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Vote_lcapretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Voting_barretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Vote_rcap 
Mobyx
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Vote_lcapretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Voting_barretete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Vote_rcap 
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteneri
forum gratuit
Mai 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
CalendarCalendar
Bookmarking social
Bookmarking social reddit      

Pastrati adresa blackvelvet pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa blackvelvet pe site-ul dvs. de bookmarking social
Ceas

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Horoscop
HOROSCOP ZILNIC

astromax.eva.ro
Radio


 

 retete noi si vechi...sau de la noi

In jos 
+2
Bibi
hera
6 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatorul
AutorMesaj
3lektra
Admin
3lektra


feminin
Numarul mesajelor : 2570
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 3:11 pm

e crunt de tot affraid mai ales pentru melodia care mananca numai mere geek
Sus In jos
https://blackvelvet.forumgratuit.ro
cassalbinutza
Platinium
Platinium
cassalbinutza


feminin
Numarul mesajelor : 1471
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 3:11 pm

ptiuuuu...iar am uitat de retete !!! Sad

maine, sper...

dar puneti si voi...please...
Sus In jos
alinutza
Moderator
Moderator
alinutza


feminin
Numarul mesajelor : 51
Varsta : 42
Data de inscriere : 29/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 3:12 pm

si eu am uitat
dar ieri n-am avut timp nici sa respir
Sus In jos
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 3:13 pm

Prajitura de Craciun cu mere
In mod sigur tu-ar placea sa te bucuri alaturi de cei dragi la masa de Craciun de o prajitura pe care nu ai mai facut-o pana acum. Ia in considerare propunerea noastra: prajitura de Craciun cu mere...

Ingrediente: 125 g de pesmet (sau, si mai bine, biscuiti sfaramati), 125 g de zahar tos, 1/2 lingurita de scortisoara pudra, 25 g de unt.

Pentru crema de vanilie: 3 galbenusuri, o lingura de zahar cu granulatie fina, 500 ml de lapte, o lingura de faina de porumb, esenta de vanilie.

Mod de preparare:
Incalziti cuptorul cu zece minute inainte de a va apuca de gatit. Ungeti cu ulei un vas termorezistent. Curatati merele de coaja si samburi, taiati-le felii si caliti-le 10 - 15 minute intr-o tigaie, impreuna cu zaharul cu granulatie fina, coaja de lamaie si doua linguri de apa.

Amestecati pesmetul (sau biscuitii sfaramati) cu zaharul tos si scortisoara. Asezati jumatate din mere pe fundul vasului termorezistent, puneti deasupra jumatate din amestecul de pesmet, zahar si scortisoara, apoi restul merelor calite si ce a mai ramas din pesmet.

Topiti untul si turnati-l deasupra compozitiei din vas, acoperiti cu o coala de hartie pergament si coaceti 20 de minute in cuptorul preincalzit, apoi indepartati hartia si mai lasati prajitura circa zece minute in cuptor, pana capata o crusta aurie.

Intre timp, preparati crema de vanilie: bateti bine galbenusurile cu zaharul pana obtineti o compozitie cremoasa. Separat, amestecati o lingura de lapte cu faina de porumb pana ce se formeaza o pasta.

Incalziti restul de lapte pana aproape de fierbere, apoi turnati-l peste ouale batute. Adaugati pasta de faina de porumb si esenta de vanilie.

Puneti castronul cu crema la bain-marie si amestecati pana ce crema se ingroasa suficient. Se toarna crema de vanilie
Sus In jos
cassalbinutza
Platinium
Platinium
cassalbinutza


feminin
Numarul mesajelor : 1471
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 3:30 pm

e tort de mere?
Sus In jos
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 3:31 pm

cassalbinutza a scris:
e tort de mere?

iti place cum suna ?
Sus In jos
cassalbinutza
Platinium
Platinium
cassalbinutza


feminin
Numarul mesajelor : 1471
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 3:32 pm

si nu numai cum suna.... Laughing
Sus In jos
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 3:32 pm

atunci poate ai sa incerci de sarbatori... sunny
Sus In jos
hera
Co-admin
Co-admin



feminin
Numarul mesajelor : 906
Varsta : 55
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 3:36 pm

amandina mult promisa:
10-12 oua(dupa dimensiuni 10 mari sau 12 mici)
10-12 linguri zahar
14 linguri faina
3-4 linguri cacao
albusurile spuma+zahar
se adauga apoi galbenusurile faina si cacaoa
se face ca blatul de tort
se coace in tava tapetata
sirop
apa,zahar si esenta de rom...dupa gust
crema
3-4 oua cu 3-4 linguri de zahar se freaca la bain-marie se adauga un pachet de unt si un pachet cacao(100 gr)si se amesteca pana se ingroasa.
glazura
ciocolata menaj topita la bain-marie

dupa ce se raceste blatul...se taie in patrate potrivite se aseaza pe o tava si se taie in doua
se insiropeaza din abundenta si se umplu cu crema
se adauga glazura de cicolata si cate o avelina din frisca.
pofta buna!
Sus In jos
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 3:36 pm

o ce buna trebuie sa fie... :bounce:
Sus In jos
hera
Co-admin
Co-admin



feminin
Numarul mesajelor : 906
Varsta : 55
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 3:37 pm

sapt trecuta am facut "alba ca zapada"...dar cred ca toate stiti reteta...daca e cineva care nu o stie...sa dea un semn
o voi posta cu mare drag cheers
Sus In jos
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 3:38 pm

asteptam reteta Mel...
lol! lol! lol!
Sus In jos
cassalbinutza
Platinium
Platinium
cassalbinutza


feminin
Numarul mesajelor : 1471
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 3:38 pm

pune andri...ca retetele se numesc la fel, dar unele sunt diferite!
Sus In jos
hera
Co-admin
Co-admin



feminin
Numarul mesajelor : 906
Varsta : 55
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 3:39 pm

reteta rapida:
se ia felia de paine..se unge cu unt ,se aseaza deasupra cateva felii de ce ai.... apoi iar o felie de paine, si se introduc in sandwichmaker
pofta buna!
timp de preparare...maxim 2 min
Sus In jos
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 3:40 pm

mai sa fie ce reteta...rapida...
parca tu nu mincai No
Sus In jos
hera
Co-admin
Co-admin



feminin
Numarul mesajelor : 906
Varsta : 55
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 3:40 pm

mah..reteta asta nu e pt noi...fetele...ci pt familiile noastre...
pt noi doar ca sa economisim timp cu gatitul si sa ne vedem de tastat
Sus In jos
cassalbinutza
Platinium
Platinium
cassalbinutza


feminin
Numarul mesajelor : 1471
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 3:41 pm

la o asa reteta...nici comentarii nu se mai gasesc... hi hi hi...
Sus In jos
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 3:42 pm

sint de acord Albinuta ...mel a zis-o bine
Sus In jos
hera
Co-admin
Co-admin



feminin
Numarul mesajelor : 906
Varsta : 55
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 3:42 pm

astezi va postez o reteta care nu stiu cat o sa va incante...dar trebuie sa o incercati...este delicioasa si poate fi chiar si de post...pt crestinele practicante

piure de spanac
un kg de spanac proaspat(crud) dar merge si congelat numai ca 1/2 kg)
o capatana mare de usturoi
100ml ulei
o lingura de faina
vegeta si pier dupa gust
se curata spanacul si se spala in multe,multe ape
se opareste in apa clocotita pret de cateva min...pana isi schimba usor culoarea
se toaca cu robotul sau cu tocatorul de vinete pana devine aproape pastos
incingeti uleiul si caliti lingura de faina pana se aureste
adaugati spanacul tocat si putina apa sau zeama de la oparit si lasati sa fiarba pana devine piure
adaugati in acest timp usturoiul pisat si vegeta,dupa gust...si piper doar daca va place foarte mult.

se serveste cu 2 oua ochiuri asezate peste piure si cu mamaligutza...daca nu e post...sau simplu...fara oua daca sunteti "duse la biserica"
pofta buna!
Sus In jos
hera
Co-admin
Co-admin



feminin
Numarul mesajelor : 906
Varsta : 55
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 3:43 pm

ce m-ai ghicit cu postarea asta,acum doua seri am mancat spanac cu oua ochiuri
Sus In jos
hera
Co-admin
Co-admin



feminin
Numarul mesajelor : 906
Varsta : 55
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 3:44 pm

si eu
si azi am mai cumparat 3 kg

Laughing
Sus In jos
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 3:45 pm

Retete Craciun: pifitie de porc
Piftia sau racitura de porc nu poate lipsi de pe masa traditionala de Craciun.
Racoroasa si usturoiata, piftia (racitura) este unul dintre felurile traditionale de Craciun.

Categorie: Retete de Craciun,Bucatarie: romaneasca
Timp preparare: 3 1/2 - 4 ore
Evenimente: Retete pentru Craciun, Revelion

Ingrediente pentru reteta de piftie de porc
cap de porc, limba, sorici, picioare, urechi, cateva bucatele pulpa cu tot cu sorici, oase de porc, o ceapa, un pastarnac, o morcov, o lingura sare, o capatana de usturoi.

Cum se face reteta de piftie (racitura) de porc
Se pun toate ingredientele la foc mic intr-o oala mare, plina cu apa, cu un praf de sare. Atentie, oala se lasa descoperita. Cand da in clocot, se aduna spuma foarte bine.
Cand carnea este aproape facuta sa pun si legumele, pentru ca racitura de porc sa aibe gust mai bun.
Cand s-au fiert si legumele, se scoate carnea care se aseaza pe platouri si in zeama se pune usturoiul batut bine. Zeama se mai lasa sa clocoteasca 5 minute, dupa care se stercoara si se pune in platouri peste carne.
Racitura se poate pune si in boluri pentru a forma portii.
Se da la rece si dupa 5- 6 ore, alteori chiar mai repede, se poate manca cu paine proaspata sau mamaliga.
Atentie: Nu turnati alta apa in oala decat cea pusa la inceput pentru ca piftia de porc nu se va mai inchega cum trebuie.
Bautura: Vin rose.
Sus In jos
3lektra
Admin
3lektra


feminin
Numarul mesajelor : 2570
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 3:52 pm

immmm imi place piftia,hai ca mi-ai facut pofta Embarassed
Sus In jos
https://blackvelvet.forumgratuit.ro
hera
Co-admin
Co-admin



feminin
Numarul mesajelor : 906
Varsta : 55
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 3:53 pm

secretul unei piftii transparente si limpezi:
dupa ce ai separat carnea de zeama....e recomandat sa "vanturi"zeama foarte bn
(dupa ce ai strecurat-o bineinteles),o treci dintr-un vas in altul de cateva ori.
se va lega mai rpd si va avea un aspect de aspic...asa cum si trebuie.
Sus In jos
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 3:54 pm

Ciulama de pui cu ciuperci


1 pui, 100 g unt, 3 linguri faina, 500 g ciuperci, sare, zeama de lamaie.

Se spala puiul si se fierbe cu o ceapa. Cand este gata se strecoara supa si se scoate carnea de pe oase. Se pune într-o cratita untul si cand s-a topit se adauga faina, stingandu-se cu supa de pui, adaugand cate putin si amestecand mereu pana se obtine o ciulama subtire si bine fiarta. Se adauga ciupercile care au fost fierte separat si înabusite. Se adauga si carnea de pui. Se lasa sa dea cateva clocote. Se serveste cu mamaliguta.
Sus In jos
hera
Co-admin
Co-admin



feminin
Numarul mesajelor : 906
Varsta : 55
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 3:55 pm

daca ii adaugi si putin patrunjel proaspat tocat...poti sa ma inviti la masa!
renunt la regim pt asa o mancare delicioasa Razz
Sus In jos
3lektra
Admin
3lektra


feminin
Numarul mesajelor : 2570
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 3:56 pm

o poti face si doar cu ciuperci...este un deliciu
Sus In jos
https://blackvelvet.forumgratuit.ro
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 4:00 pm

Continuam seria recomandarilor dulci. Panacotta este un desert care isi gaseste originea in Italia. Un deliciu perfect pentru a-ti impresiona partenerul intr-o seara romantica, sau invitatii la o petrecere surpriza.



Ingrediente:

Crema:
- 400g zmeura proaspata
- 600ml smanatana
- 200g zahar
- 300g zahar pudra
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1-2 plicuri de gelatina

Piure:
- 150g zmeura proaspata
- 300g capsune
- 200g zahar pudra
- suc de lamaie (optional)


Mod de preparare:

Crema:
Se spala zmeura, se scurge, se pune intr-un bol si se adauga peste 200g zahar (cel tos). Se lasa jumatate de ora, pana se topeste zaharul si la fundul bolului se lasa sirop.

Intr-un castron se pun circa 100ml de apa si se adauga plicul de gelatina. Intr-o cratita se pune intreaga cantitate de smantana dulce, se adauga zaharul vanilat, zaharul pudra si se amesteca pana se topeste tot zaharul si se da intr-un clocot. Dupa ce da in clocot, cratita se trage de pe foc si se adauga gelatina dizolvata. Se amesteca repede, in mod continuu, pana se incorporeaza bine.

Crema preparata se lasa la racit.

Interiorul formelor alese pentru desert se trec printr-un jet de apa, iar apoi se pune in fiecare forma 1-2 linguri din zmeura pregatita in prealabil. Se adauga crema preparata si racita mai inainte, cu polonicul.
Preparatele se pun la racit minim 5 ore.


Piureul:
Intr-un bol se pun zmeura si capsunele, apoi se adauga 2 linguri de zeama de lamaie (dupa preferinte) si zaharul. Se amesteca la blender pana rezulta piureul.

Se poate servi direct din recipiente fie se poate servi astfel: se pune intr-o farfurie circa un polonic de piure de zmeura si capsune, 3-4 linguri de smantana, iar peste acestea se rastoarna panacotta din recipient.
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Pa

Pofta buna!
Sus In jos
hera
Co-admin
Co-admin



feminin
Numarul mesajelor : 906
Varsta : 55
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 4:00 pm

rusine sa-ti fie adri ca postezi asa ceva!
tu iti permiti sa mananci asa ceva...dar la altii nu te gandesti? Mad
Sus In jos
3lektra
Admin
3lektra


feminin
Numarul mesajelor : 2570
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 4:01 pm

imi place adri si este super buna ,dar si varianta cu caramel e un festin al gustului
Sus In jos
https://blackvelvet.forumgratuit.ro
cassalbinutza
Platinium
Platinium
cassalbinutza


feminin
Numarul mesajelor : 1471
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 4:02 pm

reteta mea preferata de sarbatori...


BOMBONICA

FOI -7 albusuri
-2-6 linguri cacao
-420 gr zahar pudra
se bat pe baie de aburi unde se mai adauga : 2 linguri de faina, 350 gr nuca prajita in prealabil si macinata,1/2 lamaie (zeama)


rezulta doua foi care se coc pe doasul tavii


CREMA---7 galbenusuri
-350 gr zahar pudra
-2 linguri cacao
-1 pachet unt + 1/2 margarina
toate aceste ingrediente se fierb

Crema se pune fierbinte intre foi, dar se pastreaza o parte din crema care se pune deasupra

prajitura se finalizeaza in tava, deoarece crema este lichida cand se toarna .

POFTA BUNA!
Sus In jos
cassalbinutza
Platinium
Platinium
cassalbinutza


feminin
Numarul mesajelor : 1471
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 4:03 pm

ASTA E PREFERATA SOTULUI...

NANCY

Ingrediente:

10 oua
500 gr zahar
200 gr nuca macinata
un pumn de nuca intreaga( )
3 plicuri zahar vanilat
1 pachet unt
2 linguri faina

FOI:
10 albusuri ,200 gr zahar pudra, 200 gr nuca prajita si macinata,2 linguri faina.
Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga nucile si faina, si se lasa sa se odihneasca cca 30 min la frigider.

Se coc 3 foi pe doasul tavii.se iau de pe tava cu un cutit mare si umezit.

CREMA:
10 galbenusuri, 200 gr zahar se freaca pe aburi + 2 p zahar vanilat, pana se ingroasa , de consistenta smantanii.
Se lasa la racit si se amesteca cu 1 pachet unt frecat spuma.
Se ung foile si se lasa putina crema pt deasupra.

GLAZURA
3 linguri de zahar se caramelizeaza cu pumnul de nuca taiata .Apoi se trece prin masina de tocat si se presara pe deasupra.
POFTA BUNA!
Sus In jos
cassalbinutza
Platinium
Platinium
cassalbinutza


feminin
Numarul mesajelor : 1471
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 4:04 pm

PREFERATA MAMEI MELE...

PRAJITURA CU CAPUCCINO

BLAT
7 albusuri
7 linguri zahar
100 gr nuca cocos
3 linguri faina
3 p zahar vanilat

se bat albusurile cu zaharul, se adauga nuca de cocos, faina, vanilia si se face un blat care se da la copt


CREMA
7 galbenusuri , 100 gr zahar pudra, 300 ml lapte, 2 plicuri capuccino, 1 budinca de vanilie. Se amesteca si se fierb pana se ingroasa, la foc mic.

Dupa racire, se amesteca cu o margarina frecata spuma.

Crema se pune deasupra blatului, peste care eu mai pun si frisca.
POFTA BUNA !!!
Sus In jos
cassalbinutza
Platinium
Platinium
cassalbinutza


feminin
Numarul mesajelor : 1471
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 4:05 pm

ASTA O FAC PT CA ESTE F ASPECTUOASA....

PRAJITURA FANTA

BLAT
6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar tos.
6 galbenusuri se freaca cu 100 ml ulei, 1 praf de copt, 4 linguri faina, 2 linguri cacao.Se amesteca si se da la copt.
cand e rece se pune urmatoarea crema:


1 budinca vanilie se fierbe cu 300 ml lapte, 200 gr zahar, si dupa ce se raceste se amesteca cu cu 200 gr unt frecat spuma si se adauga 50 gr cocos.

Glazura

750 ml suc fanta se fierbe cu 2 budinci de vanilie si 2 linguri zahar.

cand este rece se pune peste crema. optional se poate pune si frisca deasupra.

POFTA BUNA !
Sus In jos
cassalbinutza
Platinium
Platinium
cassalbinutza


feminin
Numarul mesajelor : 1471
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 4:06 pm

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 S16iwn

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 2wrgl0l

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Eumqgh
Sus In jos
alinutza
Moderator
Moderator
alinutza


feminin
Numarul mesajelor : 51
Varsta : 42
Data de inscriere : 29/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 4:10 pm

mama ce de bunatati aici,trebuie sa iau si eu cateva retete sa le fac
❤
Sus In jos
cassalbinutza
Platinium
Platinium
cassalbinutza


feminin
Numarul mesajelor : 1471
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 4:18 pm

alinutza a scris:
mama ce de bunatati aici,trebuie sa iau si eu cateva retete sa le fac
❤


sa iei dar sa si pui...retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 2upwods
Sus In jos
alinutza
Moderator
Moderator
alinutza


feminin
Numarul mesajelor : 51
Varsta : 42
Data de inscriere : 29/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 4:18 pm

Embarassed Embarassed Embarassed o sa pun
Sus In jos
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 4:19 pm

Mai Albinuza multe prajituri preferate aveti...
le faci pe toate de sarbatori ? Rolling Eyes
Sus In jos
cassalbinutza
Platinium
Platinium
cassalbinutza


feminin
Numarul mesajelor : 1471
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 4:20 pm

Bibi a scris:
Mai Albinuza multe prajituri preferate aveti...
le faci pe toate de sarbatori ? Rolling Eyes

da....si inca vreo 3...
Embarassed
Sus In jos
Bibi
Moderator
Moderator
Bibi


feminin
Numarul mesajelor : 1753
Varsta : 54
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 4:21 pm

Retete de vin fiert
Cand vine iarna si parca nici o haina pare ca nu este de ajuns pentru a ne proteja de ger, o cana de vin fiert pare sa fie cea mai buna solutie pentru a ne incalzi. Vii de afara inghetata, uneori plina de zapada avand senzatia ca parca toate iernile pamantului au intrat in tine si simti ca ti-a inghetat si inima...
Iata ca elady iti propune cateva retete de vin fiert.

Reteta de vin fiert
1l vin rosu (dar se poate si cu alb daca nu este altul la indemana)
8 cuisoare
2 rulou scortisoara
coaja de la 2 lamai netratate chimic
500ml suc de mere (nu-i asa de tare cu sucul si-l face mai fructos)
6 linguri rase zahar
1-2 felii de portocala netratata chimic
5-6 cuisoare

Cum se face vinul fiert
Se fierb condimentele in sucul de mere vreo 5 minute, la flacara mica, apoi se adauga zaharul si se amesteca pana acesta se dizolva. Se adauga vinul si se incalzeste (NU fierbe!) la flacara mare. Feliile de portocale se impaneaza cu cuisoarele, se baga in oala dupa ce aceasta a fost luata de pe foc. Dupa vreo 5 minute e gata de baut: se scot condimentele din el si se serveste repede.

Reteta de vin fiert cu piper
Vin rosu sau alb (nu e nevoie sa fie de o calitate excelenta)
zahar (cam 3 lingurite rase pentru un pahar, 4 lingurite daca vinul este acrisor)
boabe de piper (2,3 boabe per cana)
scortisoara (citeva bucatele rupte, intregi)
Se pun toate ingredientele intr-o oala (preferabilinchisala culoare ininterior, mai ales daca vinul este rosu si se lasa pe foc pana aproape ca da in clocot. Se pune vinul strecurat in cani de pamant.
Sus In jos
3lektra
Admin
3lektra


feminin
Numarul mesajelor : 2570
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 4:21 pm

iar bem Embarassed
Sus In jos
https://blackvelvet.forumgratuit.ro
cassalbinutza
Platinium
Platinium
cassalbinutza


feminin
Numarul mesajelor : 1471
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 4:22 pm

deja ce-i prea mult nu-i sanatos...incep greturile...retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Dbb8662f669743bdaaf8697e02dffdd8
Sus In jos
3lektra
Admin
3lektra


feminin
Numarul mesajelor : 2570
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 4:25 pm

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 SenoHearnospkno nu stiu la ce greturi te referi
Sus In jos
https://blackvelvet.forumgratuit.ro
hera
Co-admin
Co-admin



feminin
Numarul mesajelor : 906
Varsta : 55
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 4:30 pm

mah!!!!!!!!!!!!!!!! numai la bautura va e gandul? :nono:
iar treceti la zeama de varza! treaba voastra!
retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 08
Sus In jos
cassalbinutza
Platinium
Platinium
cassalbinutza


feminin
Numarul mesajelor : 1471
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 4:46 pm

de unde zeama ???? mai goleste cineva butoiul, mah????
Sus In jos
hera
Co-admin
Co-admin



feminin
Numarul mesajelor : 906
Varsta : 55
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 4:49 pm

eu mey! ca la mine e neinceput Mad
Sus In jos
3lektra
Admin
3lektra


feminin
Numarul mesajelor : 2570
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 4:50 pm

Melodia a scris:
eu mey! ca la mine e neinceput Mad

nu mai vreau zeama de varza...vreau ceva bun
Sus In jos
https://blackvelvet.forumgratuit.ro
cassalbinutza
Platinium
Platinium
cassalbinutza


feminin
Numarul mesajelor : 1471
Varsta : 51
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 4:51 pm

mai bun ca zeama de varza ...n-ai sa vezi de la melo..asa ca mai bine sa profitam!retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Dcwhop
Sus In jos
hera
Co-admin
Co-admin



feminin
Numarul mesajelor : 906
Varsta : 55
Data de inscriere : 28/01/2009

retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 4:52 pm

cum nu albina?
ai uitat de muraturi?! Basketball
Sus In jos
Continut sponsorizat





retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi   retete noi si vechi...sau de la noi - Pagina 3 Icon_minitime

Sus In jos
 
retete noi si vechi...sau de la noi
Sus 
Pagina 3 din 9Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
blackvelvet :: GASTRONOMIE :: MANANC,DECI EXIST-
Mergi direct la: