Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 7:04 pm
adriii .mamaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!! imi place reteta ....si cum se prepara si cum arata.. si eu fac dar fara ceapa ci cu usturoi
..
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 7:05 pm
nicoleeeee? si reteta bre?
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 7:05 pm
da,bre ...acu
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 7:06 pm
Ingrediente: 1 kg mere 5 oua 5 linguri ulei 250 zahar( 1 cana) 350 faina (sau dupa consistenta,adik mai groasa ca o ciulama) 1 plic praf de copt 1/2 lamaie coaja de lamaie si portocala rasa esenta de vanilie un praf de sare 1 cub de unt 150 g stafide un praf scortisoara
se iau merele se curata de coaja, se taie partea din mijloc (cotorul si semintele) si apoi se taie in 4 bucati. se ia o tava de preferinta rotunda se unge cu cubul de unt suprafata si se pudreaza cu putina faina. merele se aseaza in tava ,deasupra se presata stafidele si scortisoara
Blat se separa albusul de galbenus . albusul se bate spuma ca pentru bezea cu zaharul.apoi galbenusul se amesteca cu uleiul ca la maioneza,usor pentru a nu se taia,dupa care se pune praful de copt stins in zeama de lamaie si praful de sare, se amesteca bine (nu va speriati ca de la praful de copt se creeaza bule). Dupa ce se omogenizeaza se adauga coaja de la lamaie si portocala rasa si esenta de vanilie(rom). toata aceasta compozitie se toarna treptat amestecand in continuu peste albusurile batute spuma.se adauga faina treptat in ploaie pana devina la consistenta o culama mai groasa. compozitia se rastoarna peste mere si sa da la cuptorul incins in prealabil. se incerca cu o scobitoare sa vedeti daca este gata,cand introduceti scobitoarea si o scoateti si vedeti ca este uscata (nu are coca pe ea) atunci este gata si prajitura.
pofta buna
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 7:06 pm
Foarte buna , este pe gustul meu , recunosc
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 7:07 pm
am facut si eu ieri prajitura cu mere dar nu am pozat-o ca am pus-o rpd la pachet pt baiat
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 7:09 pm
Foarte gresit , data viitoare sa o pozezi...
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 7:09 pm
aha...bune pulpele, insa nici eu nu pun ceapa , ci usturoi...si fara busuioc. dar...daca le-as lasa 2 ore ...praful ar fi de ele...eu le tin mult mai putin la cuptor...ca , parca sunt din puf
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 7:10 pm
da,alta data sa faci poze 1. tu mell la prafitura cu mere 2. tu albina la pulpe
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 7:11 pm
si eu nu fac nimic ???
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 7:12 pm
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 7:12 pm
vaaaaaaai.....daca-l puneai cu un cm mai incoa'...ateriza direct pe biroul meu!!!
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 7:13 pm
mamaaaaaa,ce frumusete!!!!!!!! e belea tortul tau, imbraca-te,urca-te in avion si treci sa-mi faci tort,ca altfel te bat
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 7:14 pm
Prajitura cu mere si crusta crocanta IngredienteAluat:
125 g de faina; 25 g unt; un varf de cutit de drojdie; 20 g de zahar; 60 ml de lapte; un galbenus de ou; un praf de sare.
Umplutura:
400 g de mere acrisoare, taiate felii subtiri; 40 g de zahar; zeama de la o jumatate de lamaie; o lingura de pesmet.
Crusta crocanta:
50 g de faina; 30 g de unt; 30 g de zahar; un praf de scortisoara macinata.
Portii: 4-6 PreparareAluat:
Intr-un bol, amestecati drojdia zdrobita cu laptele caldut si un praf de zahar, pana se dizolva drojdia si zaharul. Acum framantati un aluat din restul ingredientelor si amestecul de drojdie. Acoperiti si lasati sa se odihneasca intr-un loc caldut, timp de 45-60 minute.
Umplutura:
Intindeti aluatul pe o tava unsa cu putin unt, dupa care asezati deasupra feliile de mere. Presarati cu zahar si lasati inca 1/2 ora sa creasca aluatul. Incingeti cuptorul la foc mediu-mare ( 180 grade ).
Crusta crocanta:
Amestecati bine ingredientele de mai sus, folosind varful degetelor, pana se formeaza un aluat cu aspect de nisip. Presarati amestecul peste tava cu mere si coaceti in cuptor timp de 40 min.
Dupa ce scoateti prajitura din cuptor, pudrati-o cu scortisoara si crustati-o, pentru a forma feliile viitoare de prajitura. Se serveste calda sau rece.
Lumi Moderator
Numarul mesajelor : 124 Varsta : 46 Data de inscriere : 29/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 7:14 pm
ce buna trebuie sa fie,da cam e de munca la ea
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 7:15 pm
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 7:16 pm
Hai bre ca recunosc ...este super tare Felicitari!
Lumi Moderator
Numarul mesajelor : 124 Varsta : 46 Data de inscriere : 29/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 7:17 pm
ce tort super bun ai avut,pacat ca am pierdut avionul si nu am reusit sa ajung
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 7:17 pm
pacat, intr-adevar....acum chiar ca serveam pe toata lumea din el....era maaare...
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Lun Feb 16, 2009 11:39 am
Timp de preparare: 1h.45' (complexitate redusa)
Ingrediente: Un boboc de rata fript o varza pentru calit 2 linguri untura sare 10 - 12 boabe de piper
Mod de preparare: Rata cu varza este o mancare cu sos, pe cand rata pe varza este o friptura cu garnitura pe varza, tot atat de bine cum poate fi garnitura pe cartofi prajiti. Pentru rata pe varza se alege o rata tanara sau boboc. Se curata, se sareaza. se pune intreaga in tava, cu putina grasime si 2-3 linguri de apa. Se da la cuptor, se stropeste mereu cu sosul din tava. Pe de alta parte, se taie foarte subtire o varza cruda sau murata si se caleste in tigaie cu o lingura de untura. Se pun cateva boabe de piper. Nu se pune bulion si nici rosii. Se poate pune ardei verde. Cand rata nu este inca fripta complet, se aseaza in tava varza calita, amestecandu-se cu sosul din tava, se pune rata deasupra ei si se da iar la cuptor pentru a completa friptul ei. In acest timp, rata se patrunde de aroma verzei, iar varza de sucul fripturii. Cand rata este destul de frageda si rumena, se scoate din cuptor, se taie, se asaza apoi bucatile in ordinea lor naturala, pe o farfurie pe care s-a pus mai intai varza. Se poate folosi si varza rosie.
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Lun Feb 16, 2009 2:55 pm
pfffffffffffff...
mah...cum sa iei un boboc de rata??????
mai bine mor de foame....voi ati tinut in palme un bobocel de rata???
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Lun Feb 16, 2009 3:33 pm
cassalbinutza a scris:
pfffffffffffff...
mah...cum sa iei un boboc de rata??????
mai bine mor de foame....voi ati tinut in palme un bobocel de rata???
asa-i reteta, dar daca nu te lasa inima cu boboc de rata iei unul de gasca :twisted:
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 17, 2009 8:45 am
decat un boboc de rata sau gasca...mai bn fac varza cu boboc de trandafir...pt aroma
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 17, 2009 1:24 pm
[img][/img]
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 17, 2009 1:25 pm
nu sunt chiar de rata....dar pe- a-aproape...
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 17, 2009 1:29 pm
cassalbinutza a scris:
[img][/img]
vai ce scumpi sunt. peste 4 saptamani pe ...gratar :twisted:
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 17, 2009 1:52 pm
pffffffff...doar la rele te gandesti...
daca astia-i pui peste 4 sapt la gratar....mananci doar singura.... nu-s de aia ce cresc intr-o zi cat altii-n 7.... :twisted:
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 17, 2009 7:55 pm
Ce frumosi sint.,..imi plac asa de mult cind sint mici...sa-i manince mama pe varza
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mier Feb 18, 2009 8:16 am
chinu' drq sa ii cureti,parlesti si pregatesti.... mai bn iau un pui refrigerat :D
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mier Feb 18, 2009 9:29 am
daaaaaaa, chin mare ii bag in apa oparita si ii epilez instantaneu
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mier Feb 18, 2009 9:32 am
la cat sunt de mici puisorii aia...daca il bagi in apa clocotita..e posibil sa se topeasca instantaneu...dar ramai macar cu oscioarele
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mier Feb 18, 2009 9:45 am
Melodia a scris:
la cat sunt de mici puisorii aia...daca il bagi in apa clocotita..e posibil sa se topeasca instantaneu...dar ramai macar cu oscioarele
ii astept sa mai creasca ... cam 2 kg
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mier Feb 18, 2009 4:22 pm
Piepul de pui cu masline verzi este o mancare usoara, cu putine calorii si usor de preparat.
Ingrediente: 1 bucata piept de pui 100 de grame de ciuperci fresh taiate 70 de grame de sos de rosii 50 grame de masline verzi 50 grame de ceapa O ceasca de supa de pui Sare, piper si ulei de masline
Cum se prepara Se pune pe gratar pieptul de pui Se prajeste ceapa in uleiul de masline. Se adauga ciupercile, rosiile si maslinele verzi . Se adauga un praf de sare si delikat Se adauga supa de pui peste sos Se pune pieptul de pui peste sos si se lasa doua minute.
Cum se serveste Se orneaza cu o frunza de salata si o felie de lamaie si se serveste cald
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 21, 2009 12:35 pm
Am jumulit si eu rata ...este dureros de greu , am recurs si la penseta
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 21, 2009 12:44 pm
Bibi a scris:
Am jumulit si eu rata ...este dureros de greu , am recurs si la penseta
:D :D :D trebuia sa-i dai cu ceara epilatoare
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 21, 2009 1:23 pm
Pai daca faceam asa raminea soacramea cracanata...
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Vin Feb 27, 2009 9:27 am
Lasagna
Lasagna Ingrediente 450 g carne tocata de porc si vita sau numai de vita 1 pachet foi de lasagna 500 ml bulion sau sos de rosii 500 ml lapte 500 g mozzarela 5 linguri rase de faina 1 cub de unt (25 g) 2 catei de usturoi 250 ml supa pui sare, piper, rozmarin, nucsoara 3 linguri vin alb Mod de preparare
Cum se aranjeaza
1 Carnea poate fi de porc, combinata, sau numai de vita. Se caleste cu 2-3 linguri de ulei, sare si piper. Cand a inceput sa se faca, dupa aproximativ 7 minute (foc mediu „6”) se pune usturoiul pisat si supa si se mai lasa 10-15 minute sa scada. Daca nu aveti supa de pui faceti dintr-un cub de supa si apa fierbinte. Primul strat
2 Dupa ce a scazut se adauga bulionul (se poate pune si sos, de ex. sos Italian Baking Sauce de la Barilla) si vinul. Se mai lasa 2 minute dupa ce da in clocot. Se incepe al doilea strat
3 Sosul Bechamel se face din cubul de unt, lapte, faina, un varf de cutit de rozmarin si un varf de cutit de nucsoara. Se amesteca faina cu putin lapte, apoi se subtiaza cu restul de lapte, untul, condimentele. Se pune la foc mediu „6” si se amesteca continuu sa nu se prinda de fund. Dupa ce a inceput sa clocoteasca, se mai fierbe 5 minute ca sa se ingroase mai mult. Se imparte in 3. Lasagna, calda, scoasa din cuptor
4 Se da mozzarela pe razatoarea mare si se imparte in 3.
O portie de lasagna
5 Tava de 22 × 33 cm (3 l) se unge cu unt/ulei. Se pune un strat de foi, sos cu carne, sos alb, branza, strat de foi, sos cu carne, sos alb, branza, foi, sos alb, branza. Se pune apa sau supa pana la nivelul ultimei foi puse. Cu grasimea pe care o va lasa branza are in ce sa fiarba. Aveti grija sa nu umpleti tava pana sus pentru ca se umfla. Se da la cuptor 350°F (foc mediu) cam 45 de minute. Se verifica daca intra furculita in foaie usor. Sugestii
Atentie, foile de lasagna sunt de mai multe feluri. Luati din cele care nu trebuiesc fierte inainte. In caz ca aveti foi care trebuiesc fierte urmati instructiunile de pe cutie.
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 28, 2009 10:55 am
cred ca e o mancare foarte gustoasa...si cu multe calorii!
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 28, 2009 12:39 pm
Este foarete buna asa este, calorii are din belsug
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 28, 2009 12:43 pm
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 28, 2009 12:44 pm
Asa arata...
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 28, 2009 3:45 pm
ce bunatate bibi..immmmmmmmmmmm
eu mai fac si cu legume si la fel iese un deliciu
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Mar 03, 2009 1:12 pm
Cartofi prajiti
se ia aprox un kg de cartofi, se curata de coaja ,se spala, se taie cu cutitul de cascaval , pe lungime, betisoare de aprox 1 cm latime, grosime, ... se ia o tigaie, se pune muuuult ulei .... se strecoara cartofii taiati, se pun in uleiul incins, si se prajesc ....
pofta buna!
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Mar 03, 2009 3:14 pm
cassalbinutza a scris:
Cartofi prajiti
se ia aprox un kg de cartofi, se curata de coaja ,se spala, se taie cu cutitul de cascaval , pe lungime, betisoare de aprox 1 cm latime, grosime, ... se ia o tigaie, se pune muuuult ulei .... se strecoara cartofii taiati, se pun in uleiul incins, si se prajesc ....
pofta buna!
Ultima editare efectuata de catre Nicole in Mar Mar 03, 2009 6:55 pm, editata de 1 ori
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Mar 03, 2009 3:26 pm
am muncit eroic pana am pus reteta...
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Mar 03, 2009 6:45 pm
ca sa fiu in ton cu noile postari am si eu o recomandare se iau 2 oua proaspete se sparg intr-un castronel...sa nu ai surprize sa fie vechi,si se pun intr-o tigaie cu ulei incins. se pune un capac ca sa nu risti sa sara ouale pe tine(ca sunt tare sugubete )si se prajesc pe ambele parti. pofta buna!
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Mar 03, 2009 6:54 pm
mie imi plac ouale moi eu am ajuns acasa si aveam ciuperci pane si eu am facut sos tatiki...am mancat ca nemancatul
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Mar 03, 2009 7:18 pm
Vreau reteta de sos takiti...ca nu stiu...
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Mar 03, 2009 7:33 pm
Bibi a scris:
Vreau reteta de sos takiti...ca nu stiu...
iei 2 castraveti potriviti si ii dai prin razatoarea mare. le pui sare si ii lasi cam 1 ora sa-si lase apa si se storc bine bine sa fie aproape fara apa. 500 iaurt sau 2 cutii mici si se amesteca cu castravetii rasi,se piseaza 4 catei de usturoi marunt + o mana de marar tocat+o lingurita ulei + sare+piper dupa gust se amesteca bine omogenizandu-se. asta este tot
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Mar 03, 2009 7:46 pm