| retete noi si vechi...sau de la noi | |
|
|
|
Autor | Mesaj |
---|
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:59 am | |
| si eu am rata pentru ca-l omoram prea rau ,cum se spune ca trebuie framantat de milioane de ori . uite ca acum nu-l mai framant asa tare ,doar sa se incorporeze foarte bine ingredientele ,iar cand am simtit ca-mi creste in mana m-am oprit, asa ca incerca sa-l framanti mai putin... | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 9:59 am | |
| nuuuuuuuuuuu.... cozonacul trebuie framantat pana transpira ferestrele !!! doar asa va creste bine. | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 10:00 am | |
| sau sa pun mai putina umplutura am fost "acuzata " ca am in tava mai multa nuca decat coca | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 10:00 am | |
| si asta, asa e...
dar poti manca nuca si separat | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 10:03 am | |
| daca nu are umplutura multa mai bine lipsa | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 10:04 am | |
| ei, na... ori-ori... nu se poate cu amandoua... | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 10:05 am | |
| mai bn nu ma mai complic... cumpar ca sa am pe masa de sarbatori si in rest...le fac eu niste prajituri cu creme multe...ca alea sigur stiu ca se mananca | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 10:05 am | |
| da. ai luat o hatarare inteleapta. (si comoda )
la mine se mananca cele cu crema dar si cu nuca....iar, treaba cu spartul nucilor e cea mai naspa | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 10:06 am | |
| se gasesc nuci de cumparat...deja curatate nu trebuie sa faci altceva decat sa le introduci putin la cuptor pt a deveni crocante si mai gustoase dar in ultima vreme am preferat sa folosesc alunele fara sare...sunt mai ieftine | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 10:06 am | |
| uite va dau o reteta de Baigli , este cozonac unguresc. eu am mancat prima data la prietena mea care este unguroaica. fiindca nu am retela la mine am luat o reteta de pe net care este la fel ca a ei...
-reteta lui Marika (culinar.ro) Avem nevoie de: -1 kg faina -100 gr. unt -100 gr. margarina topita -2 oua -sare -20 gr. drojdie inmuiata in lapte caldut(eu am pus 50g si n-am lasat la dospit primele 3) -un pic de zahar lapte cat cuprinde (cca 250 grame) Se framanta , se lasa la dospit 1/2 ora Umplutura: 1). 50 grame zahar se fierb in 120 grame apa , se adauga 200 grame nuca macinata , lapte , iar dupa racire searomatizeaza cu scortisoara , coaja de lamaie+cateva picaturi de lamaie. 2). 50 grame zahar se fierb in 120 grame apa , se aduga 200 grame mac macinat , 50 grame unt , un mar ras si stafide. Eu fac 6 cozonaci ...ca nu-mi plac chiar asa de subtiri , ii pun in tava intinsa de la cuptor , cu spatii intre ei , pe lateral ii ung cu putin ulei , iar deasupra cu ou batut. Se coc pana sunt rumeni dasupra. | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 10:08 am | |
| nu se framanta mult si nu se lasa sa creasca | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 10:09 am | |
| dupa care | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 10:09 am | |
| si eu fac din asta, insa reteta mea e cu 6 oua, iar nuca o pun in albusurile batute spuma cu 200 gr zahar, pe abur...si fara lapte. asta la umplutura.
dar, intr-adevar, e un deliciu... | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 10:11 am | |
| mai departe | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 10:12 am | |
| si | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Mar Feb 10, 2009 10:16 am | |
| niste frumuseti delicioase | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 2:20 pm | |
| si acu merg sa-mi cumpar un "dulce"...orice, nu mai conteaza | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 2:21 pm | |
| ATENTIE: nu se amesteca nuca cu macul unele sunt cu nuca ,altele cu mac | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 2:22 pm | |
| pfuuu..... | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 2:22 pm | |
| in reteta ungureasca de la mama ei macul se fierbe in lapte si nuca la fel este un deliciu | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 2:23 pm | |
| da am auzit si eu de reteta asta cu nuca"oparita" sincer...nu am mancat astfel de cozonac...dar nici nu pot spune ca regret...daca tot e sa "calc"peste dieta..mai bn mananc o amandina cu crema si sirop
:bounce: | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 2:24 pm | |
| acest cozonac e chiar mai bun decat cel traditional...
cu nuca fiarta in lapte, am unele retete de prajituri...dar, probabil, ca idee e la fel...
amandina, mah????pai, asta nu-i de cofe? | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 2:24 pm | |
| eu zic sa-l incerci , devii dependeta de baigli, ami ales ca nu muncesti mult, iar cu dieta de Craciun si de Paste mai subtire | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 2:25 pm | |
| hi hi hi... | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 2:25 pm | |
| Cred ca este super...as minca si eu | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 2:29 pm | |
| oooo,azi am avut o groaza de treaba,sarim de la retete la vaccin si la sex | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 2:30 pm | |
| - cassalbinutza a scris:
- acest cozonac e chiar mai bun decat cel traditional...
cu nuca fiarta in lapte, am unele retete de prajituri...dar, probabil, ca idee e la fel...
amandina, mah????pai, asta nu-i de cofe? daca platesti bn ...dau reteta! am reteta data de o tipa care a lucrat intr-o cofetarie...numai ca eu am schimbat crema...(nu-mi place untul frecat cu zahar si cacao)...si ii pun o crema de la un tort delicios | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 2:30 pm | |
| suntem sportive de performanta ...in devenire... nu suntem noi obisnuite cu salturile??? | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 2:31 pm | |
| mah melo...platesc , ce sa fac?! ia zi reteta... | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 2:31 pm | |
| suntem cele mai tari si aici gasesti subiecte diverse si foarte placute si mai ales inteligente | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 2:32 pm | |
| - cassalbinutza a scris:
- mah melo...platesc , ce sa fac?!
ia zi reteta... cand ajung acasa ti-o postez cu cel mai mare drag....nu stiu cant. pe de rost si nu vreau sa te induc in eroare | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 2:33 pm | |
| - Nicole a scris:
- suntem cele mai tari si aici gasesti subiecte diverse si foarte placute si mai ales inteligente
ne-au murit laudatorii...dar trebuie sa subscriu desi pt altii aceste sb nu par asa interesante ca "altele"..pt noi, la varsta noastra,la obligatiile noastre familiale si la statutul nostru social...sunt niste sb interesante. | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 2:33 pm | |
| nici sa nu ma induci ...sa-mi iasa altceva in loc de amandina... | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 2:34 pm | |
| da..poate iesi o turta...dulce :twisted: | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 2:34 pm | |
| nici nu-i chiar asa rau...ma gandeam la ...mai rau | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 2:36 pm | |
| mai rau decat atat nu are ce sa se intample...doar daca nu pui praf de pusca in loc de faina | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 2:37 pm | |
| si risti sa-ti explodeze in fata | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 2:37 pm | |
| ai vrea nu???? si sa fi si prezenta...
:cyclops: | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 2:38 pm | |
| - Melodia a scris:
- Nicole a scris:
- suntem cele mai tari si aici gasesti subiecte diverse si foarte placute si mai ales inteligente
ne-au murit laudatorii...dar trebuie sa subscriu desi pt altii aceste sb nu par asa interesante ca "altele"..pt noi, la varsta noastra,la obligatiile noastre familiale si la statutul nostru social...sunt niste sb interesante. pai cind or sa ajunga si altii la statutul nostru social poate or sa gindeasca si altceva in afara de...stiti voi ce ...asa in stadiul acestea slabe sperante sa-i intereseze...si asa ceva | |
|
| |
hera Co-admin
Numarul mesajelor : 906 Varsta : 55 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 2:39 pm | |
| cu atat mai bn! inseamna ca vor renunta sa ne citeasca | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 2:43 pm | |
| Ingrediente pentru rulada de Craciun Pentru sirop: 100 ml apa, 50 g zahar pudra, 2 linguri cogniac
Pentru pandispan: 3 oua, 140 g zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie, 80 g faina, 1 lingurita de drojdie instant, 2 linguri de apa
Pentru crema: 200 g unt, 2 oua, 200 g zahar pudra, 3 linguri cacao, 2 linguri cogniac (sau esenta de brandy)
Pentru glazura: 100 g ciocolata neagra, 75 g frisca lichida (smantana degresata), 25 g zahar pudra
Cum se prepara rulada de Craciun Apa si zaharul se pun la fiert; dupa primul clocot se trage deoparte. Cand s-a racit adaugam cognacul. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, se dauaga drojdia dizolvata in apa, apoi vanilia si faina. La sfarsit, amestecand foarte incet, adaugam albusurile batute spuma. Se da la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade (intr-o tava acoperita cu hartie cerata) in jur de 15 minute. Se scoate din tava pe o carpa umezita si se ruleaza cu tot cu carpa. Se lasa asa pana se raceste. Pentru crema, se freaca untul. Ouale se bat cu zaharul pudra, in bain marie, pana se ingroasa si se lasa la racit. Cand s-a racit se ametesca incet in unt, apoi se adauga cacao si la sfarsit, cognacul. Pentru o glazura fina-fina, se fierb ingredientele in bain marie. Cum montam prajitura: desfacem rulada, insiropam, punem crema si rulam la loc. Imbracam in glazura si dam la rece. | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 2:47 pm | |
| hmmmm....
mi-am uitat caietul cu retele...
dar , pe maine sper sa -l aduc cu mine... :idea: | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 2:58 pm | |
| yami-yami buna rulada si cu crema de lamaie e super buna | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:02 pm | |
| eu faceam inainte o rulada la rece...astea impachetate in prosopel umed mi se crapau | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:03 pm | |
| le pudrezi cu zahar si se ascund crapaturile | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:03 pm | |
| Ingrediente: Blat: » 5 oua; » 5 linguri cu zahar; » 5 linguri cu faina; » 2 linguri cu apa.
Crema: » 200 g unt; » 150 g zahar pudra; » 250 ml lapte; » doua linguri cu faina; » zeama de la o lamaie.
Mod preparare: Albusurile se bat bine cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare, cu faina, apa si se toarna peste albusurile batute spuma. Cand compozitia s-a omogenizat bine se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit. Pentru crema se amesteca pe foc laptele cu faina, pana se ingroasa. Cand s-a racit se amesteca si cu untul care a fost frecat bine cu zaharul pudra. Se picura putin cate putin zeama de lamaie, pana se omogenizeaza bine. Dupa ce blatul s-a racit se unge cu crema de lamaie si se ruleaza. | |
|
| |
3lektra Admin
Numarul mesajelor : 2570 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:04 pm | |
| Ingrediente Blat:
- 250 g zahar pudra - 250 g nuci - 50 g cacao - 6 buc oua - 100 g faina
Crema:
- 150 g zahar pudra - 100 g unt - 2 buc galbenusuri fierte - 100 g lamaie
Mod de preparare Blatul. Galbenusurile se amesteca cu 200 g zahar pudra, se adauga nucile si cacaua. Albusurile se bat bine, se adauga restul de zahar, se incorporeaza albusurile in restul compozitiei si se adauga faina, putin cate putin. Se intinde compozitia intr-o tava pudrata cu faina si se coace la un foc iute, apoi se lasa sa se raceasca.
Crema. Untul se amesteca cu zaharul pudra, galbenusurile fierte si zeama de lamaie, pana ce se obtine o crema spumoasa. Se intinde crema pe toata suprafata blatului, se ruleaza blatul, se pune rulada la rece timp de doua ore si apoi se taie felii. | |
|
| |
Bibi Moderator
Numarul mesajelor : 1753 Varsta : 54 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:05 pm | |
| salata de heringi cu oua
Ingrediente (pentru 4 persoane): 150 ml smantana acrisoara, 4 linguri iaurt natural, 1 mar mare rosu, 4 fileuri de hering taiate cubulete, 1 ceapa verde taiata rondele subtiri, sare, piper negru macinat. Pentru garnisit: patrunjel verde tocat, 2 oua fierte (tari) taiate felii, codite de ceapa verde taiate rondele. Mod de preparare: Se amesteca intr-un castron smantana cu iaurtul si se incorporeaza merele - curatate de coaja - taiate mai intai in sferturi si pe urma felii. Se adauga cubuletele de peste si ceapa si se amesteca bine, dar usor. Se gusta salata de sare si piper, se acopera cu un capac si se tine la rece. Se aranjeaza patrunjelul verde tocat pe marginile unui platou (de jur imprejur), se rastoarna salata (amestecata inca o data) la mijloc. Se garniseste cu feliile de ou si cu rondelele de codite de ceapa verde si se serveste imediat. | |
|
| |
alinutza Moderator
Numarul mesajelor : 51 Varsta : 42 Data de inscriere : 29/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:09 pm | |
| Ingrediente: carne de gisca sau de curcan, o ceapa, sare, usturoi
Mod de preparare: Se spala carnea si se pune la fiert cu apa multa (sa treaca de patru degete peste carne), se adauga o ceapa si se lasa sa fiarba incet, la foc domol. Se indeparteaza spuma si dupa o ora se pune sare.
Cind carnea se desface de pe oase, se ia putina zeama, se lasa sa se raceasca si, daca se lipeste de degete, piftia este gata.
Se asaza carnea dezosata pe platouri, farfurii si castronase. Se strecosra zeama, se lasa sa se raceasca, se indeparteaza grasimea, se pune mujdei de usturoi, se amesteca, apoi se pune peste carne. | |
|
| |
cassalbinutza Platinium
Numarul mesajelor : 1471 Varsta : 51 Data de inscriere : 28/01/2009
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi Sam Feb 14, 2009 3:10 pm | |
| bun , bun... la foamea noastra, a celor care suntem la munca...e crunt sa citesti de astea | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: retete noi si vechi...sau de la noi | |
| |
|
| |
| retete noi si vechi...sau de la noi | |
|